Gündem Ortaylı'nın tespihleri bulundu

Ortaylı'nın tespihleri bulundu

Paylaş
Ortaylı'nın tespihleri bulundu

Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof Dr. İlber Ortaylı'nın evinden çalınan değerli tespihlerin 9'u polis tarafından İzmit ve Kapalıçarşı'da yapılan operasyonla bulundu

Üsküdar, İcadiye Mahallesi'nde 5 Mayıs 2010'da meydana gelen olayda Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın evine giren hırsızlar evde bulunan pelesenk, kehribar, yılan ağacı, kuka, öd ağacı, kaplumbağa kabuğu malzemelerinden yapılan piyasa değeri toplam 70 bin lira olan 20 antika tespih ile Papa Benedict XVI tarafından hediye edilen 2 adet dolmakalem, iki adet antika halının aralarında bulunduğu eşyaları çalarak kaçmışlardı.

Hırsızlık Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis çalınan eşyaların ve hırsızların peşine düşmüştü. Polis elden ele satıldığı belirlenen tespihlerin bir kısmını İzmit'te bir kısmını da Kapalıçarşı'da buldu.

Tespihlerin tanesi 900 liradan satılarak birçok el değiştirdiği son olarak yaklaşık 5 bin liraya satılan bir kuyumcuda ele geçirildiği öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelerek bulunan 9 adet tespihi, evinden çalınan tesbihler olarak teşhis eden Prof Dr. İlber Ortaylı, “Polislere çok teşekkür ediyorum. Hepsi değerli tespihlerdi, benim için anlamları da büyüktü.

Polis kendi yöntemleriyle çalınan tespihlere ulaştı. İnşallah geri kalan da kısa sürede bulunur, hırsızlar da yakalanır” dedi. Öte yandan kayıp olan tespihler ile antika halı ve Papa Benedict'in hediye ettiği dolmakalemlere ulaşmak içinde çalışmalar sürüyor.

Ali AKSOYER/İSTANBUL (DHA)