Gündem Otel odasında 2 günlük işkenceye şaşırtan ceza!

Otel odasında 2 günlük işkenceye şaşırtan ceza!

Paylaş
Otel odasında 2 günlük işkenceye şaşırtan ceza!

Ataşehir’deki bir otelde Otteva Elvira’ya iki gün boyunca işkence edip öldüresiye döven Alp Mutlu, kasten yaralama suçundan sadece 5 yıl hapis cezası aldı.

Rusya’da yaşayan Otteva Elvira (47) 2020 yılında sosyal medyadan fotoğraflarını beğenen 40 yaşındaki Alp Mutlu’yla arkadaş oldu. Otomotiv sektöründe çalışan Alp Mutlu kadını İstanbul’a davet etti. Rusya-Türkiye arasındaki geliş gidişler birkaç kez sürdü. Elvira, 13 Mart 2021 günü sevgilisini görmek için bir kez daha İstanbul’a geldi. İkili Ataşehir’deki bir otele yerleşti. İlk günün sonunda Elvira’nın iddiasına göre eski kocasını ve 25 yaşındaki oğlunu kıskanan Mutlu, iki gün boyunca kendisine Işkence etti. Tanınmayacak hale gelen Otteva, Alp Mutlu markete gitmek için odadan çıkınca resepsiyondakilere sığındı. Polis tarafından gözaltına alınan Alp Mutlu, sevk edildiği adliyede ‘eziyet’ suçlamasıyla tutuklandı.

Haberin Devamı

"KANININ TADI NE GÜZEL"

Otteva Elvira verdiği ifadesinde, “İlk gün beni 5 saat boyunca tokatladı. Yüzümden akan kanlar eline bulaşınca yalıyor, ‘Tadı ne güzel’ diyordu. Hiçbir şey yapamadım. Ertesi gün de 6 saat boyunca dövmeye devam etti. Eline geçen her şeyi bana fırlatıyordu. Kafama tekme attı, saçlarımı yoldu. 15 Mart’ta markete gitmek için odadan çıktı. Bana ‘Kanları temizle, hemen geliyorum’ dedi. Resepsiyona gidip yardım istedim. Beni bir odaya kapatıp polis çağırdılar. Sonra Alp beni yine buldu. Dövmeye devam ederken polisler gelip kurtardılar” dedi. Hastaneye kaldırılan Elvira dört gün süren tedavisinin ardından ülkesine döndü.

İLK DURUŞMADA TAHLİYE

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Alp Mutlu’ya tehdit, eziyet ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından 14 yıla kadar hapis cezası istedi. Olaydan 3.5 ay sonra Anadolu 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşmaya çıkan Alp Mutlu tahliye edildi. Tutuksuz yargılanan Alp Mutlu, geçtiğimiz günlerde görülen karar duruşmasında kasten yaralama suçundan 5 yıl, tehdit suçundan ise 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme tehditten verdiği cezayı erteledi.

Haberin Devamı