GündemPeş peşe tehditler sonrası açıklama: 'Trump İran'a savaşı dayatıyor'

Peş peşe tehditler sonrası açıklama: 'Trump İran'a savaşı dayatıyor'

Peş peşe tehditler sonrası açıklama: 'Trump İran'a savaşı dayatıyor'

Trump’ın İran’a yönelik “masaya gelin” çağrısı sonrası ABD bölgeye uçak gemisi ve savaş jetleri gönderdi. İran ise tehdit içermeyen, eşitlik temelinde bir anlaşma istediğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, İranlıları protestolara devam etmeye çağırıp, ülke yönetimine peş peşe askeri müdahale tehditlerinde bulunmuştu. ABD, uçak gemileri ile savaş jetlerini bölgeye yönlendirmişti. Trump önceki gün, “Umarım İran çabucak masaya gelir ve adil ve dengeli bir anlaşma yapar. Saldırı çok daha kötü olacak” demişti. Trump, İran’a ABD ordusunun Venezuela Devlet Başkanı Maduro’yu kaçırıldığına benzer bir saldırı olabileceğinin de sinyalini vermişti.

Haberin Devamı

‘ANLAŞMADAN YANAYIZ’

Trump’ın ‘anlaşma’ çağrısına yanıt veren İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ülkesinin de anlaşmadan yana olduğunu belirtip, “Bu anlaşma eşitlik temelinde, tehdit ve yıldırma içermeyen, İran’ın barışçıl nükleer teknolojiye sahip olma hakkını güvenceye, nükleer silah edinmemesini garantiye alan bir anlaşma olmalı” dedi.

ABD medyasına konuşan İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf ise “Dayatmayı müzakere olarak görmüyoruz. Trump, dayatma peşinde, savaşı dayatıyor” diye konuştu.