Gündem Peş peşe uyarıların ardından İstanbul'un yanı başında kar yağışı başladı

Peş peşe uyarıların ardından İstanbul'un yanı başında kar yağışı başladı

Paylaş
Peş peşe uyarıların ardından İstanbul'un yanı başında kar yağışı başladı

Meteoroloji, AKOM ve valiliğin uyarılarının ardından İstanbul'un yanı başındaki Bolu'da kar yağışı başladı. Bolu Dağı'nın D-100 yolu geçişinde kar yağışı aralıklarla etkili oluyor. Karayolları ekiplerinin tuzlama çalışmalarıyla ulaşımda aksama yaşanmadı.

Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisine girerken, AKOM, AFAD ve valilikten peş peşe yeni uyarılar geldi. Son tahminlere göre, İstanbul'u terk eden kar yağışı Cumartesi günü yeniden etkisini gösterecek. Bugünden itibaren yağmur şeklinde başlayacak yağışların kar yağışına dönmesi bekleniyor. Hava sıcaklıkları ise mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor. 

Haberin Devamı

CUMARTESİ GÜNÜNE DİKKAT

İstanbul'da yarından itibaren aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Kar yağışlarının cumartesi günü etkisini daha da artacağı ve pazar günü öğle saatlerine kadar iç ve yüksek kesimleri ağırlıklı olmak üzere yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bolu Dağı'nda kar yağışı başladı Bolu Dağı'nın D-100 yolu geçişinde kar yağışı aralıklarla etkili oluyor. Karayolları ekiplerinin tuzlama çalışmalarıyla ulaşımda aksama yaşanmadı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya önderliğinde karla mücadele hazırlık toplantısında alınacak önlemler ele alındı. Yerlikaya, tahminler uyarınca hazırlık yaptıklarını söyledi. Toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, Bölge ve İl Müdürleri, AFAD, AKOM, İtfaiye, Ulaşım, Enerji ve Kızılay temsilcileri katıldı.

Haberin Devamı

AKOM'DAN UYARI: BAZI BÖLGELERDE 25 SANTİMETREYİ BULACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), bu akşam itibarıyla etkili olması beklenen soğuk hava, kar yağışı ve kuvvetli rüzgar nedeniyle yaşanacak olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Bu akşam saatleri itibarıyla İstanbul'da etkili olması beklenen soğuk hava nedeniyle 9 derece civarında seyreden sıcaklığın hafta sonuna kadar 0 dereceye düşeceği öngörülüyor.

İstanbul başta olmak üzere yurdun kuzey bölgelerinin yeniden soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi beklenirken, yarından itibaren kent genelinde başlayacak kar yağışının 19 Mart Cumartesi gecesi itibarıyla yoğunlaşacağı tahmin ediliyor.

Kentte, yağışın yoğun olduğu ilçelerde kar kalınlığının 3-7, Boğaz çevresi ile TEM arasında kalan kesimlerde 5-15, TEM'in kuzeyindeki bölgelerde ise 15-25 santimetreye ulaşması bekleniyor. Soğuk ve kar yağışlı havanın hafta başına kadar etkili olması bekleniyor.

İLK KAR BOLU DAĞINA DÜŞTÜ

Bu uyarıların ardından İstanbul ve Ankara'yı birbirine bağlayan Bolu Dağı D-100 yolu geçişinde aralıklarla kar yağışı etkili oluyor. Hafif kar yağışı zeminle etkili olmadı. Karayolları ekipleri, güzergahlarda buzlanmayı önlemek için tuzlama yaptı. Ekiplerin çalışmasıyla araçlar rahat ilerledi.

Haberin Devamı