Gündem Ramazan ayında koronavirüsü belirtisiz geçirenler oruç tutabilir mi? Mehmet Ceyhan'dan yanıt

Ramazan ayında koronavirüsü belirtisiz geçirenler oruç tutabilir mi? Mehmet Ceyhan'dan yanıt

Paylaş
Ramazan ayında koronavirüsü belirtisiz geçirenler oruç tutabilir mi? Mehmet Ceyhan'dan yanıt

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan canlı yayına bağlanarak 'Ramazan ayında koronavirüse yakalanıp belirti göstermeyenler oruç tutabilir mi?' sorusuna yanıt verdi.

Canlı yayına bağlanan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Ramazan ayına özel açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan çok merak edilen soruya da yanıt verdi.

Haberin Devamı
Prof. Dr, Mehmet Ceyhan Ramazan ayına özel açıklamalarda bulundu! Prof. Dr. Mehmet Ceyhan canlı yayına bağlanarak 'Ramazan ayında koronavirüse yakalanıp belirti göstermeyenler oruç tutabilir mi?' sorusuna yanıt verdi.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Kanal D ekranlarında sunuculuğunu Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı’nın yaptığı ‘Neler Oluyor Hayatta’ programına katıldı.

 Programda konuşan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Korona olup da belirti göstermeyenler oruç tutabilir mi?” sorusuna “Koronavirüsün özelliği çok yüksek oranda belirtisiz seyretmesi bu yüzden yüzde 90’ı farkına varmadan atlatıyor. Yani birçok insan korona geçirirken oruç tutacak. Bir belirtisi yoksa sakıncası yok. Ama hastalığı belirtili, ağrılı geçiriyorsa oruç tutması uygun olmaz” dedi. Koronavirüsü atlatan kişilerin oruç tutmasında bir sakınca olmadığının altını çizen Ceyhan, Covid-19’u geçiren kişilerde kalıcı problemlerin kalıp kalmadığına da anlattı.

 “HALSİZLİK, KIRGINLIK DEVAM EDEBİLİR”

Haberin Devamı

Ceyhan “Halsizlik, kırgınlık devam edebilir. Ciddi bulgular, damar tıkanıklığı olabilir. Birçoğunda geçici ama hala 2 yıldır belirtileri devam eden kişiler var. Bu belirtilerin ne kadar devam edeceğini bilemiyoruz” dedi.

“YAZ AYLARINDA HAYATIMIZDAN ÇIKMASI MÜMKÜN DEĞİL AMA..."

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan programda en çok merak edilen sorunun cevabını da verdi. “Virüsün bu yaz aylarında hayatımızdan çıkması mümkün değil ama azalabilir. Bitti demek için süre veremeyiz, tahmin edemeyiz. Elimizde bir veri yok” şeklinde konuştu.