Gündem Ramazan Bayramı ayın kaçında kutlanacak? Hangi güne denk geliyor? 2022 Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?

Ramazan Bayramı ayın kaçında kutlanacak? Hangi güne denk geliyor? 2022 Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?

Paylaş
Ramazan Bayramı ayın kaçında kutlanacak? Hangi güne denk geliyor? 2022 Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?

Ramazan Bayramı hem oruç tutanlar hem de bayram tatilini bekleyenler tarafından heyecanla bekleniyor. Bu yıl 2 Nisan Cumartesi günü başlamış, ilk sahura ise 1 Nisan gecesinde kalkılmıştı. Peki, Ramazan Bayramı ayın kaçında? Hangi gün? 2022 Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak? İşte yanıtı…

Ramazan Bayramı dini açıdan üç gün olarak kutlanırken Kurban Bayramı 4 gün kutlanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan hesaplamalara göre bazı senelerde Ramazan ayında 31 gün bazı senelerde ise 30 gün sürüyor, Ramazan Bayramı da buna göre belirleniyor. İşte 2022 Ramazan Bayramı tarihi ve bayram tatiline ilişkin detaylar…

Haberin Devamı

RAMAZAN BAYRAMI AYIN KAÇINDA?

Ramazan Bayramı bu yıl 2 Mayıs Pazartesi günü başlıyor. Ramazan Bayramı takvimi ise şu şekilde;

  • 1 Mayıs 2022 Pazar: Ramazan Bayramı arifesi
  • 2 Mayıs 2022 Pazartesi: Ramazan Bayramı 1. Gün
  • 3 Mayıs 2022 Salı: Ramazan Bayramı 2. Gün
  • 4 Mayıs 2022 Çarşamba: Ramazan Bayramı 3. Gün

2022 RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Ramazan ve Kurban Bayramları hafta içine denk geldiği zaman idari izin ilan edilmesi ve hafta sonu tatillerinin de eklenmesiyle 9 günlük bir tatil oluşuyor ve milyonlarca vatandaş bu tatili memleketine gitmek veya tatil yapmak için heyecanla bekliyor.

Ancak bu yıl 1 Mayıs Ramazan Bayramı arifesi, Pazar gününe denk geliyor ve sadece 2 Mayıs Pazartesi, 3 Mayıs Salı ve 4 Mayıs Çarşamba günleri bayrama denk geliyor.

5 Mayıs Perşembe ve 6 Mayıs Cuma günleri idari izin sayılmazsa bayram tatili 3 gün yapılacak.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLACAK MI?

Bayram tatilinin 9 gün olması için 5 Mayıs Perşembe ve 6 Mayıs Cuma günlerinin de tatil ilan edilmesi gerekiyor. Milyonlarca vatandaşın gözü Hükûmet tarafından yapılacak açıklamaya çevrilmiş durumda. Konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Bayram tatiliyle ilgili gelişmeleri haberimizde bulabilirsiniz.

Haberin Devamı