Gündem Rezidanstaki işkenceyi aydınlatacak gelişme! En önemli deliller incelenecek

Rezidanstaki işkenceyi aydınlatacak gelişme! En önemli deliller incelenecek

Paylaş
Rezidanstaki işkenceyi aydınlatacak gelişme! En önemli deliller incelenecek

Konya'nın Selçuklu ilçesinde Murat Demirci (41), nişanlısı Sara Demir (24) ve arkadaşı Tuğba Demirci (22) tarafından kaçırılıp, işkence maruz kalan Demet A.'nın ifadesinin ardından soruşturma savcısı, başka bir kadına işkence iddiasıyla tutuklanan 3 sanığın cep telefonlarının incelenmesini istedi.

Olay, 8 Nisan'da Selçuklu ilçesi, Kosova Mahallesi'ndeki rezidansta meydana geldi. İddiaya göre, Murat Demirci bir süre flört ettiği ve 1 ay önce işten ayrılan eski çalışanı Demet A.'yı aradı. Daha sonra Murat Demirci, Demet A.'yı Meram ilçesindeki iş yerinden alarak otomobiline bindirdi. Bir süre sonra araca Demirci'nin nişanlısı Sara Demir ile arkadaşı Tuğba Demir bindi ve Demet A.'nın ellerini çamaşır ipi ile bağladı. Rezidansa götürülen Demet A. burada 2 saat boyunca işkence gördü, kurtulduktan sonra da polise giderek şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

'İŞKENCEYİ TELEFONA KAYDETTİLER'

Sara Demir ile Tuğba Demirci'nin işkence anlarını cep telefonu kamerası ile kaydettiğini belirten Demet A. ifadesinde şunları söyledi:

"Daireye girince elimi ve ayağımı bağladılar. Tuğba beni darp etmeye başladı. 'Bakire misin?' diye sordular. Ben de 'Evet' dedim. Bana 'Eğer yalan söylüyorsan, seni öldürürüz' dediler. Koltuğa yatırıp, beni bağladılar. Elbiselerimi çıkarıp, elleriyle cinsel organıma dokundular. Makas ile saçımı ve elbiselerimi kestiler. Tuba ve Sara, paspas sopasını ikiye bölüp, beni dövmeye başladılar. Sara, paspasın sopasını cinsel organıma sokmaya çalıştı. Yalvardığım için yapmadılar. Sara'nın ayaklarını öpmemi istediler. Ben de ayaklarını öpüp, özür diledim. Bu anları da ikisi cep telefonu kameralarıyla kaydetti. Sara, 'Bıçakla boynuna imzamı atacağım' diyerek boynumu çizdi. Telefonumu istedim, vermediler. Sara, 'Güvenlik kameraları çalışmıyor. Arabamız da kiralık. Devlet benden yana, hiçbir şey ispatlayamazsın. Sakın bunları kimseye anlatma. 'Ailen ile birlikte bu şehri terk edeceksin' diyerek beni tehdit ettiler."

Haberin Devamı

'VÜCUDUNDA SİGARA SÖNDÜRMEDİK'

Sara Demir ise ifadesinde işkence iddialarını kabul etmeyerek "Demet'in elini ve ayaklarını bağlamadık. Vücudunda sigara söndürmedik ve bu darp olayını kameraya çekmedik" dedi. Tuğba Demirci de "Sara ve Demet karşılıklı birbirlerini darbettiler. Ne ile vurduklarını görmedim. Olayı kameraya kaydetmedim" ifadelerini kullandı.

Demet A.'nın ifadesinin ardından soruşturma savcısı, M.K. (25) adlı kadına işkence yaptıkları iddiasıyla tutuklanıp, haklarında 6 ayrı suçtan 37'şer yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanan Murat Demirci, nişanlısı Sara Demir ve arkadaşı Tuğba Demirci'ye ait 5 cep telefonunun incelenmesini istedi. Siber Suçlarla Mücadele Şubesi'ne gönderilen cep telefonlarında işkence kaydı olup olmadığı incelenecek.