Gündem Sağanak yağış alarmı! Edirne'den giriş yaptı

Sağanak yağış alarmı! Edirne'den giriş yaptı

Paylaş
Sağanak yağış alarmı! Edirne'den giriş yaptı

Nevşehir'de aniden bastıran sağanak yağış bazı bölgelerde sele neden oldu. Araçlarında mahsur kalan vatandaşlar iş makinalarıyla kurtarıldı. Öte yandan Ankara, Kırşehir ve Edirne'de de sağanak yağış etkili olurken sürücüler de zor anlar yaşadı.

Nevşehir'de aniden bastıran sağanak yağış bazı bölgelerde sele neden oldu. Merkez ilçeye bağlı Nar kasabası Öz mevkiinde sele yakalanan vatandaşlar araçlarında mahsur kaldı. Vatandaşların imdadına iş makinesi yetişti. Mahsur kalan araçlar iş makinesi yardımıyla kurtarıldı.

Haberin Devamı

Öte yandan kentin bazı bölgelerinde ise dolu yağışı etkili oldu. Derinkuyu ilçesine bağlı Özlüce Mahallesi'nde fındık büyüklüğünde dolu yağdı.

ANKARA

Ankara’da sağanak yağış ve dolu sonrası kanalizasyonların tıkandığı suyla dolan yolarda sürücüler ilerlemekte, vatandaşlar ise yürümekte zorlandı.

Ankara'da sağanak yağış sonrası yolları su bastı Nevşehir'de aniden bastıran sağanak yağış bazı bölgelerde sele neden oldu. Araçlarında mahsur kalan vatandaşlar iş makinalarıyla kurtarıldı. Öte yandan Ankara, Kırşehir ve Edirne'de de sağanak yağış etkili olurken sürücüler de zor anlar yaşadı.

Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde sağanak yağmur ve dolu sonrası yollarda oluşan su birikintileri yüzünden araç geçişleri güçlükle sağlanırken yayalar yürümekte zorluk çekti. Yağmur ve dolu yağışı sonrası Şereflikoçhisar E 90 Kara yolunda biriken sular sebebiyle sürücüler ilerlemekte güçlük yaşadı.

Yağış sonrasında araçların sıklıkla kullandığı birçok caddede su baskınları meydana geldi. Şiddetli yağışla birlikte adeta göle dönen yollarda, araç sürücüleri hareket etmekte güçlük çekti. Yağış sonrası bir çok meyve bahçeleri ve ekili araziler zarar gördü.

Haberin Devamı

KIRŞEHİR

Kırşehir'de öğle saatlerinden itibaren etkisini gösteren sağanak yağmur ve dolu yağışı, birçok köyde sel baskınlarına neden olurken, Çadırlı Hacıbayram Köyü'nde 3 küçükbaş hayvan öldü.



Kırşehir’de öğle saatlerinde başlayan sağanak yağmur ve dolu, kent genelinde etkili oldu. Aniden bastıran yağış sonrası sel baskınları meydana geldi. Köylerde yaşanan sel baskınlarında tarlalardaki ekinler büyük hasar görürken, çiftçilerin malzemeleri de taşan sularla birlikte sürüklendi.

Yenice Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda bir binanın bahçesine düşen Yıldırım sonucunda  bahçe duvarı yıkıldı. Çadırlı Hacıbayram Köyü'nde de sağanak yağmur nedeniyle 3 küçükbaş hayvan öldü. AFAD ekipleri bölgelere ulaşarak hasar tespit çalışmalarına başladı.

EDİRNE

Edirne'de akşam saatlerinde başlayan şiddetli sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Yağmura yolda yakalanan araç sürücüleri zor anlar yaşarken, vatandaşlar  da saçak altlarına sığındı. 



Şiddetli yağmur Edirne kent merkezinde sürücü ve yayalara zorlu anlar yaşattı. Akşam saatlerinde başlayan yağış, etkisini giderek arttırdı. Kısa sürede sağanak yağışa dönen yağmur yollarda su birikintileri oluşturdu.

Araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekerken, yayalar ise bulabildikleri saçak altlarına sığındı. Yaklaşık 10 dakika süren sağanak sonrası şehrin bir çok caddesi gölete döndü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Edirne'de yağış bu gece ve yarın aralıklarla devam edecek.

Haberin Devamı

ŞANLIURFA

Şanlıurfa’da etkili olan sağanak yağmur yolları göle çevirdi, yaya ve sürücülere zor anlar yaşattı.
Şanlıurfa'da sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Kentte, akşam saatlerinde etkili olan yağmur yağışı yolları göle çevirdi. Su birikintilerinin oluştuğu yollarda vatandaş ve sürücüler ilerlemekte zor anlar yaşadı. Bazı ev ve işyerlerini su bastı. Yağmur yağışı etkisini sürdürüyor.

KAYSERİ

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde etkili olan sağanak yağış sele neden oldu.

İlçede öğlen saatlerinden sonra etkisini sürdüren sağanak yağış sele neden oldu. İlçenin turistik bölgesi olan Kapuzbaşı Takım Şelaleleri yolunda su taşkınları nedeniyle bozulmalar meydana geldi. Yaşanan sel vatandaşlar tarafından kaydedilirken ekipler olumsuzluk yaşanmaması için bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada kuvvetli yağış beklendiğinden su baskınlarına karşı tedbirli olunması konusunda uyarılarda bulunmuştu.