Gündem Sağlık çalışanlarını hedef gösteren imamla ilgili flaş gelişme!

Sağlık çalışanlarını hedef gösteren imamla ilgili flaş gelişme!

Paylaş
Sağlık çalışanlarını hedef gösteren imamla ilgili flaş gelişme!

Konya'da bir camide hutbe verirken sağlık çalışanlarını hedef gösteren imamla ilgili soruşturma devam ederken açığa alınma kararı verildi.

Cuma hutbesinde Konya Şehir Hastanesi’nde silahlı saldırı sonucu katledilen Doktor Ekrem Karakaya’nın ölümünün ardından doktorların tüm yurtta iş bırakmasına tepki göstererek, "Dün hastanelerin hiçbir tanesi görev yapamadı. Bu, doktorların daha fazla öldürülmesini getirir, tahriktir" diyen imam Ahmet Gür ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Haberin Devamı

AÇIĞA ALINDI

Bu ifadelerin nedeniyle imam hakkında soruşturma başlatılmıştı. 8 Temmuz'da medyaya yansayan görüntülerin ardından o imam açığa alındı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Konya Valiliği'nin soruşturmayı sürdürdüğü öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Konya'nın Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi Kayalar Camii’nde, Cuma hutbesinde Konya Şehir Hastanesi’nde silahlı saldırı sonucu katledilen Doktor Ekrem Karakaya’nın ölümünün ardından doktorların tüm yurtta iş bırakmasına imam Ahmet Gür tepki göstermişti.

"Dün hastanelerin hiçbir tanesi görev yapamadı. Bu, doktorların daha fazla öldürülmesini getirir, tahriktir" diyen imam Gür hakkında Konya Valiliğince araştırma ve soruşturma başlatıldığı duyurulmuştu. Valilik tarafından yapılan açıklamada şöyle denilmişti:

Haberin Devamı

"08.07.2022 tarihinde medyaya yansıyan ve camide söylendiği anlaşılan doktorlara/sağlık hizmetine ilişkin ifadelerle ilgili olarak, görevli imam hakkında araştırma/soruşturma başlatılmıştır."

BİR SORUŞTURMA DA DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NDAN

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca da, Konya'da Cuma hutbesinde doktorların iş bırakmasına tepki gösteren imam Ahmet Gür hakkında soruşturma başlatıldığı açıklanmıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Bazı sosyal medya mecralarında, Konya ilimizde görev yapan bir imamın, cami mihrabından sağlık çalışanlarına yönelik yakışıksız sözler sarf ettiği iddia edilen görüntülerle ilgili olarak Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmış olup bir müfettişimiz Konya ilimize gönderilmiştir" denilmişti.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN RESEN SORUŞTURMA

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ise, imam Ahmet Gür hakkında resen soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Basın yayın kuruluşlarında yer alan 'Konya’da cami imamı, hutbede doktorları hedef aldı: 'Sen olsan öldürmez misin, dövmez misin' haberine konu olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır. Olayın tüm yönleri ile aydınlatılması için Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, Kamuoyuna saygıyla duyurulur" açıklaması yapılmıştı.

Haberin Devamı