Gündem Sağlıkta dehşet! Bu odada bir doktor katledildi!

Sağlıkta dehşet! Bu odada bir doktor katledildi!

Paylaş
Sağlıkta dehşet! Bu odada bir doktor katledildi!

Sağlıkta şiddetin adresi bu kez Konya Şehir Hastanesi'ydi. bir kişi, annesinin ölümünden sorumlu tuttuğu kardiyoloğun odasına dalıp peş peşe ateş etti. Saldırgan daha sonra silahı kafasına dayayarak intihar etti. Ağır yaralanan doktor kurtarılamadı. Geriye ‘sağlıkta dehşeti’ anlatan bu oda kaldı.

Olay dün 14.30’da Konya Şehir Hastanesi Kardiyoloji kliniğinde yaşandı. Yunak Devlet Hastanesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan evli Hacı Mehmet Akçay (39), Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya’nın (47) odasına girdi ve tabancayla kurşun yağdırdı. Akçay, ardından silahın namlusunu başına dayayıp, tetiği çekti. Poliklinikteki doktorların müdahalelerine rağmen Dr. Karakaya ile Akçay kurtarılamadı.

Haberin Devamı

ANNESİNİ AMELİYAT ETMİŞ

Akçay'ın annesi Kezban Akçay'ın (58) 7 Haziran günü geçirdiği kalp krizi sonucu Yunak Devlet Hastanesi'nden sevkle Konya Şehir Hastanesi'ne getirildiği, burada doktor Ekrem Karakaya (47) tarafından anjiyo ameliyatı yapıldığı, bir gün sonra da yaşamını yitirdiği bildirildi.

Doktor Karakaya'nın cenazesi memleketi Kayseri'de toprağa verilecek Konya'da silahlı saldırı sonucu görev yaptığı Şehir Hastanesi'ndeki klinikte öldürülen kardiyoloji uzmanı Ekrem Karakaya'nın cenazesi, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildi.



BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK

Konya'da silahlı saldırı sonucu görev yaptığı Şehir Hastanesi'ndeki klinikte öldürülen kardiyoloji uzmanı Ekrem Karakaya'nın cenazesi, yapılan otopsinin ardından meslektaşlarının gözyaşları içerisinde Kayseri'yi uğurlandı. Uğurlama törenine çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. Karakaya'nın tabunun üzerine Türk bayrağı olduğu görüldü. 7 ve 8 yaşlarında iki kız çocuğu olan Karakaya'nın eşi Günseli Ekinci Karakaya'nın da mali müşavir olduğu öğrenildi. Saldırı kurbanı Karakaya, bugün Kayseri'nin Develi ilçesinde toprağa verilecek.

Haberin Devamı

'TÜM YURTTA İŞ BIRAKMA KARARI ALINMIŞTIR'

Konya'da kardiyoloji uzmanı Ekrem Karakaya'nın Şehir Hastanesi'ndeki klinikte tabancayla öldürülmesinin ardından hekimler ve sağlık çalışanları hastane önünde toplanarak saldırıyı protesto etti. HEKİM-SEN İl Temsilcisi Özlem Dallıgül, "Her gün hayat kurtarmak için geldiğimiz hastaneler, mezarımız oluyor. Bugün bir AVM’ye içeride satılan bıçakla giremeyen vatandaş, devletin kurumuna elini kolunu sallayarak silahla girebiliyorsa her şeye ayrılan bütçe, hastane güvenliğini sağlamak için ayrılamıyorsa şapkasını önüne alıp düşünecek birileri var demektir. Bizler 7- 8 Temmuz'da yastayız. Tüm yurtta iş bırakma kararı alınmıştır. Tüm hekim sendikalarıyla görüşüp, sonrasında yapılacak eylemleri planlayacağız. Bununla birlikte talep ettiğimiz önlemleri almayan hastane yönetimi ve il sağlık müdürünü istifaya davet etmekteyiz. Talep ettiğimiz önlemler alınmazsa, alınana kadar gerekirse süresiz eylem kararı planlanacaktır" diye konuştu.

'HEKİMLERİN ÇALIŞMA ORTAMINI GÜVENLİ HALE GETİRİN'

Konya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Bahadır Öztürk ise saldırganın hiçbir güvenlik kontrolü olmaksızın doktorun polikliniğine kadar silahla gidebildiğini vurgulayarak, ''Bu saldırıyı gerçekleştirenin de bir hastanede çalışıyor olması işin garabetini göstermektedir. Daha önce de bir hekim arkadaşımız, bağıra bağıra problemleri yetkililere duyurmaya çalışmıştı. Sesimiz artık duyulmuyor. Lütfen sorumluları bir şey yapmaya davet ediyorum. Hekim arkadaşlarımız ve sağlık çalışanlarımız işe gelirken ayakları geri geri gitmektedir. Artık işini yaparken mutlu değil. Sorumlulara tekrar sesleniyorum. Bas bas bağırıyorum, feryat ediyorum. Lütfen bu konuda bir şeyler yapınız. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının çalışma ortamlarını lütfen bir an önce güvenli hale getiriniz. Hasta ve hasta yakınları baskısı altında, iş yükü altında ezilmesine müsaade etmeyiniz. İçimiz yanıyor ve her türlü eylemi, adım atılana kadar destekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı