Gündem Sarallar operasyonunda bomba detaylar! Ünlü sanatçının eşi gözaltında, Aylin Coşkun azmettiricilikle suçlanıyor

Sarallar operasyonunda bomba detaylar! Ünlü sanatçının eşi gözaltında, Aylin Coşkun azmettiricilikle suçlanıyor

Paylaş
Sarallar operasyonunda bomba detaylar! Ünlü sanatçının eşi gözaltında, Aylin Coşkun azmettiricilikle suçlanıyor

İstanbul merkezli 13 ilde geçtiğimiz hafta yapılan operasyonlarla çökertilen Sarallar çetesiyle birlikte, çete yöneticiliğinden gözaltına alınan iş insanı Erdal Acar’ın, mal paylaşımı anlaşmazlığı yaşayan ünlü isimlerle komisyon karşılığı görüşmeler yaptığı öne sürülürken, Necati Şaşmaz, Sinan Engin, Erkan Petekkaya’nın mağdur sıfatıyla Emniyet’te bilgilerine başvuruldu. Öte yandan çetenin gözaltına alınan mensupları arasında ünlü sanatçı Elif Karlı’nın eşi Cengiz Karlı da bulunuyor.

İstanbul polisi salı günü, kamuoyunda Sarallar çetesi olarak bilinen suç örgütüne İstanbul merkez olmak üzere 13 ilde operasyon düzenlemişti. Yüklü miktarda silahın ele geçirildiği ve kayıtlara İstanbul’da son yıllarda yapılan en kapsamlı çete operasyonu olarak geçen operasyonda aralarında iş insanı Erdal Acar’ın da bulunduğu 121 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı
Sarallar suç örgütüne yönelik operasyonda yeni detaylara ulaşıldı İstanbul merkezli 13 ilde geçtiğimiz hafta yapılan operasyonlarla çökertilen Sarallar çetesiyle birlikte, çete yöneticiliğinden gözaltına alınan iş insanı Erdal Acar’ın, mal paylaşımı anlaşmazlığı yaşayan ünlü isimlerle komisyon karşılığı görüşmeler yaptığı öne sürülürken, Necati Şaşmaz, Sinan Engin, Erkan Petekkaya’nın mağdur sıfatıyla Emniyet’te bilgilerine başvuruldu. Öte yandan çetenin gözaltına alınan mensupları arasında ünlü sanatçı Elif Karlı’nın eşi Cengiz Karlı da bulunuyor.

Çete elebaşı İlyas (Alaattin) Saral’ın yapılan aramalarda bulunamadığı ve yurtdışına kaçtığı belirtiliyor. Operasyonda, gözaltına alınan çete mensubu ve yöneticilerinin emniyetteki işlemleri sürerken, soruşturmayla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

Milliyet'te yer alan habere göre; adam öldürmekten tehdit, şantaj ve haraç almaya kadar birçok suça karıştığı belirlenen çeteyle birlikte gözaltına alınan isimler arasında bazı lüks eğlence mekanı işletmecilerinin de bulunduğu öğrenildi. Çete yöneticisi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan iş insanı Erdal Acar’ın, alacak verecek sorunu yaşayan ünlü isimleri görüşme masasına çağırıp anlaşmalar yaptığı, anlaşmayı kabul etmeyen isimleri ise tehdit ettiği ileri sürüldü.

Haberin Devamı

AYLİN COŞKUN AZMETTİRİCİ OLARAK İFADEYE ÇAĞIRILDI

O masaya “Kurtlar Vadisi” dizisinin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz’ın da boşandığı eşi Nagehan Kaçıkçı’nın talebiyle mal paylaşımı sorunu nedeniyle çağrıldığı öne sürüldü. Masaya oturtulan diğer isimlerin ise eski futbolcu ve yorumcu Sinan Engin ve oyuncu Erkan Petekkaya olduğu belirtilirken, bu isimler Emniyet’e davet edilerek ‘mağdur’ sıfatıyla bilgilerine başvuruldu. Azmettirici olarak ifadeye çağrılan eski manken ve şarkıcı Aylin Coşkun’un ise ifade vermeye gitmediği öğrenildi.

ALACAK VERECEK MESELELERİNE ARACILIK YAPIP KOMİSYON ALMIŞLAR

Eğlence ve sanat dünyasından aralarında alacak verecek meselesi bulunan insanlara aracılık yapıp yüzde 50’ye kadar komisyon aldığı belirlenen çetenin, bir çok ünlü mekandan haraç aldığı ileri sürülüyor. Çetenin gözaltına alınan mensupları arasında ünlü sanatçı Elif Karlı’nın eşi Cengiz Karlı da bulunuyor.

İLK İDDİA DEĞİL

Müteahhit iş insanı ve spor yöneticisi olarak bilinen Acar’ın 16 yıl önce de mafyayla işbirliği gündeme gelmişti. O dönem iddiaya göre, eski bakanlardan Cavit Çağlar’ın oğlu Mustafa Çağlar’dan 3 milyon dolar alacağı olduğu iddiasıyla eski kabadayı Dündar Kılıç’ın torunu Onur Bizerdik’i arayıp, Mustafa Çağlar’ı vurmasını teklif ettiği ileri sürülmüştü. Özbizerdik’in bu teklifi Sedat Şahin’in kardeşi ve 2014 yılında Nişantaşı’nda Saral çetesi tarafından uzun namlulu silahla öldürülen Vedat Şahin’e götürdüğü ve görüşme sonrasında konunun Mustafa Çağlar’a intikal ettiği iddia edilmişti. Acar’ın inkar ettiği ancak daha sonra tekrar görüştüğü Özbizerdik’den Çağlar’ı vurması için ısrar ettiği iddiası o dönem Sedat Şahin ve adamları tarafından doğrulanmıştı.

Haberin Devamı