Gündem Sebzelerin çöpe atıldığı görüntüler için açıklama! Ticaret Bakanlığı yalanladı

Sebzelerin çöpe atıldığı görüntüler için açıklama! Ticaret Bakanlığı yalanladı

Paylaş
Sebzelerin çöpe atıldığı görüntüler için açıklama! Ticaret Bakanlığı yalanladı

Ticaret Bakanlığı, sebzelerin çöpe atıldığı görüntülerin sosyal medyada dolaşmasının ardından 'asılsız ve eski' olduklarını belirtti.

Ticaret Bakanlığı, sosyal medyada yer alan “boş arazilere kuru soğan dökülmesi” görüntülerinin, depolarda elleçleme sonrası çürüme ve bozulma nedeniyle ayıklanan ürünler olduğunu belirterek, "Son dönemlerde sosyal medyada eski tarihli bazı görüntüler kullanılarak çeşitli sebzelerin çöpe döküldüğüne dair haberler servis edilmekte ve kamuoyunu yanıltmak amacıyla bir algı operasyonu yürütülmektedir. Bu asılsız görüntüleri yayanların amacı kamuoyunda infial oluşturmaktır." açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı
Başkent’te yol kenarına atılmış yüzlerce çuval soğan bulundu Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan bir iş yerinin önüne yüzlerce çuval soğan atılmış halde bulundu.



Bakanlık tarafından sosyal medyada yer alan görüntülere ilişkin açıklamada şöyle denildi:

"İki gündür sosyal medyada dolaştırılan “Biber Üreticisinin Biberleri Ormana Dökmesi” görüntüsü 4 Mayıs 2021 tarihine aittir. Bu tarih, pandemi nedeniyle tam kapanma dönemine denk gelmektedir. Bu dönemde pazaryerlerinin kapalı olması nedeniyle üreticiler ürünlerini satamamışlardır. Ancak bu görüntü dün gerçekleşmiş gibi servis edilmiştir.

Yine “İstanbul Toptancı Halinde Sebzelerin Çöpe Dökülmesi” görüntüleri 2019 Yılı Kurban Bayramı tatilinin bittiği güne ait olup, bayram boyunca halin kapalı olması nedeniyle satılamayarak, özelliğini kaybeden ürünlerin imhasına ilişkindir. Bu görüntüler de maksatlı olarak yeniymiş gibi servis edilmiştir.

Haberin Devamı

Öte yandan birkaç gündür sosyal medyada yer alan “boş arazilere kuru soğan dökülmesi” görüntülerine ilişkin ise Bakanlığımızca yapılan tespitte bu ürünlerin depolarda elleçleme sonrası çürüme ve bozulma nedeniyle ayıklanan ürünler olduğu anlaşılmıştır. Bununla birlikte ürünlerin imhasının usulüne uygun yapılmaması nedeniyle Belediyelerce cezai işlem uygulanması sağlanmıştır.

Sebze ve meyve ticaretine ilişkin denetimler ülke genelinde kesintisiz şekilde devam ettirilmektedir. Halkımız sosyal medyada yer alan eski tarihli ve asılsız görüntülere itibar etmemeli, Bakanlığımızca yapılan resmi açıklamaları takip etmelidir.