Şehit ve gazi derneklerinden CHP ziyareti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel dün partisinin Ankara’daki genel merkezinde, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt Yumuk ve Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Abdurrahman Yılmaz ile görüştü.
Dernek temsilcileri, Özgür Özel’e plaket verdi. CHP Lideri Özel, Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu temsilcileri ile de dün CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi.
‘DAVALARIN SİYASİ OLDUĞU KANITLANDI’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre dün düzenlediği basın toplantısında, ülkede yargı bağımsızlığının ortadan kalktığını söyledi. CHP’ye ve İBB’ye yönelik birçok davanın kilit ismi İstanbul Başsavcısı Akın Gürlek’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Adalet Bakanı olarak atanmasını hatırlatan Emre, davaların siyasi olduğu yönündeki tezlerinin doğrulanmış olduğunu ifade etti. CHP olarak milli iradeye dayalı, halka güven veren bir iktidar kuracaklarını söyleyen Emre, “Adalet Bakanı aynı zamanda HSK’nın başı olmayacak. Hakimler baktıkları davalar nedeniyle sürülemeyecek” dedi.




