Sel Antalya'yı vurdu! 15 yıldır aynı manzara

Meteorolojinin uyarısının ardından Antalya’yı fırtına ve hortum vurdu. Konyaaltı’nda dereler taştı, Finike ve Kumluca’da hortum seraları kağıt gibi fırlattı. 15 yıldır aynı çileyi çektiklerini belirten vatandaşlar ise yetkililere tepki gösterdi.
Meteoroloji 4’üncü Bölge Müdürlüğü’nün Antalya için yaptığı ‘sarı kod’lu fırtına ve kuvvetli yağış uyarısının ardından kent genelinde akşam saatlerinden itibaren şiddetli yağış ve fırtına etkili oldu. Uyarıda, yağışların çok kuvvetli ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı, metrekareye 51 ile 75 kilogram, yer yer 100 kilograma kadar yağış düşebileceği, rüzgâr hızının ise saatte 80 kilometreye kadar ulaşmasının beklendiği belirtilmişti.
KONTEYNER SUNDURMA ARACIN ÜZERİNE DEVRİLDİ
Fırtına nedeniyle Muratpaşa ilçesinde bir iş yerinin konteyner sundurması, park halindeki bir aracın üzerine devrildi. Olayda can kaybı yaşanmazken araçta hasar meydana geldi.
DERE TAŞTI, ARAÇLAR MAHSUR KALDI
Konyaaltı ilçesi Gökdere Mahallesi’nde dere taşması sonucu su seviyesi yaklaşık 40 santimetreye yükseldi. Yakın bölgede bulunan Sarısu Mahallesi’nde bazı araçlar su birikintileri nedeniyle mahsur kaldı. Vatandaşlar suyla kaplanan yollardan geçmekte zorlanırken, motokuryeler ulaşımda güçlük yaşadı.
Konyaaltı Belediyesi, Boğaçay Deresi’nde taşma riskine karşı Hurma Köprüsü’nü geçici olarak trafiğe kapattı. Bölgede ekiplerin önlem aldığı öğrenildi.
‘15 YILDIR AYNI MANZARA’
Sarısu Mahallesi’nde işletmesi bulunan Gürsal Görmez, yaşananlara tepki göstererek, “Sarısu Mahallesi 15 yıldır bu halde. Burada ticaret yapmaya çalışıyoruz ama insanlar mağdur. Çok kötü bir sel ile karşı karşıyayız. Yukarıdan mı tıkandı, yoksa Sarısu tarafında Kadınlar Plajı olarak bilinen bölgede mi tıkanma oldu bilmiyoruz. Yıllardır önlem alınamıyor. Biz de dükkanımızı su basmasın diye nöbet tutuyoruz” dedi.

DOLU VE HORTUM SERALARA ZARAR VERDİ
Döşemealtı ilçesinde şiddetli dolu yağışı etkili olurken, Finike, Demre ve Kumluca ilçelerinde hortum meydana geldi. Finike’de sahilden gelen hortum, sahil yolundaki yönlendirme levhalarını devirdikten sonra Yeni Elmalı Yolu güzergâhına ilerledi.





