Gündem Söke’deki orman yangınında dev alevler göğe yükseldi

Söke’deki orman yangınında dev alevler göğe yükseldi

Paylaş
Söke’deki orman yangınında dev alevler göğe yükseldi

Aydın’ın Söke ilçesinde akşam saatlerinde başlayan orman yangını rüzgarın şiddeti ile büyürken, akşamın karanlığında dev alevler ağaçları yutarak göğe yükseldi.

Edinilen bilgiye göre, akşam saat 18.15 sıralarında Argavlı Mahallesi’nin üst kesimlerindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekibi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi.

Haberin Devamı
Söke'de yangın söndürme çalışmaları sürüyor Aydın'ın Söke ilçesinde, ormanlık alanda başlayan ve rüzgarın şiddetiyle kısa sürede etkisini gösteren yangının söndürülmesi için çalışmalar sürüyor. Havanın kararmasıyla gece görüşlü 3 helikopter yangına müdahale ederken, havanın aydınlanması ile diğer helikopter ve uçaklarla müdahale başladı.

Ekipler hızlıca yangına müdahale ederken, kuvvetli rüzgar yangının büyük bir alana yayılmasına neden oldu. Havanın kararması ile karadan müdahalenin devam ettiği öğrenildi. Akşamın karanlığında dev alevler ağaçları yutarak göğe yükselirken, gece görüşlü yangın söndürme helikopterlerinin de yangına müdahale etmesi bekleniyor.