Gündem Son dakika: Bahçeli'den seçim anketlerine tepki: 2023'te nal toplayacaklar!

Son dakika: Bahçeli'den seçim anketlerine tepki: 2023'te nal toplayacaklar!

Paylaş
Son dakika: Bahçeli'den seçim anketlerine tepki: 2023'te nal toplayacaklar!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, son seçim anketleriyle ilgili açıklamasında, 'MHP'yi itibarsızlaştırmaya, oy oranının iniş halinde olduğunu gösteren kim varsa 2023'te nal toplayacaktır. Algı operasyonları bize sökmez.' dedi. Şeker fiyatlarındaki fahiş artışla ilgili de konuşan Bahçeli, ' 7 liradan 19 liraya çıkması bayat bir ekonomik operasyonun servis edilmesinden başka bir şey değildir.' ifadelerini kullandı.

MHP lideri Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle;

Haberin Devamı

Amacımız gönül kazanmak, gönüller yapmaktır. Amacımız milletimizin takdir ve tercihine mazhar olabilmektir. Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur. Bizim ne odunlaşmış kafalarla ne anlayışlarla işimiz ve ilgimiz vardır. Biz ne yapacağını, hangi vasıtaları kullanacağını, nereye ulaşacağını bilen ve mücadelesini sürdüren Türkiye sevdalılarıyız. MHP'nin siyaseti başkaları gibi icazetle, ipotek altında bir siyaset olarak görülemez. Milletimiz ne diyorsa sözümüz odur. Milletimiz neyi istiyorsa dileğimiz aynısıdır.

 "2023'TE NAL TOPLAYACAKLAR"

2023, Türkiye'nin kader ve karar yılıdır. Bu bilinç ve kavrayışla siyasi faaliyetlerimizi yaygınlaştırıyoruz. MHP'yi itibarsızlaştırmaya, oy oranının iniş halinde olduğunu gösteren kim varsa 2023'te nal toplayacaktır. Algı operasyonları bize sökmez. Kamuoyu araştırma şirketlerinin sipariş ve yalan anketleri doğru duvarı yıkmaya milletin iradesine ket vurmaya yetmez, yetmeyecektir.

Haberin Devamı

Gerçeği bilip susanlar gerçeği bilmeyip susanlar kadar tehlikelidir. Bir gerçek vardır ki MHP'nin varlığı Türklüğün varlığıyla aynıdır. Bizim kiralık anket şirketlerinden öğrenebileceğimiz bir şey yoktur. Hamdolsun biz inkarcı değiliz.

Devlet Bahçeli grup toplantısında konuştu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, son seçim anketleriyle ilgili açıklamasında, 'MHP'yi itibarsızlaştırmaya, oy oranının iniş halinde olduğunu gösteren kim varsa 2023'te nal toplayacaktır. Algı operasyonları bize sökmez.' dedi. Şeker fiyatlarındaki fahiş artışla ilgili de konuşan Bahçeli, ' 7 liradan 19 liraya çıkması bayat bir ekonomik operasyonun servis edilmesinden başka bir şey değildir.' ifadelerini kullandı.

"CHPNİN YAKALANDIĞI AMANSIZ HASTALIĞI ANLATTIK"

Bizim anketimiz 85 milyon Türk insanının duasıdır. Bizim hakkımızda tek söz sahibi büyük Türk milletidir. Nehir olmayan yerde balık avına çıkanlar bizimle boy ölçüşemez. Biz Türkiye'nin her yerindeyiz. 19 Şubat 2022 tarihinde başlattığımız toplantılarımızı geçtiğimiz hafta sonu tamamladık. CHP'ye oy veren kardeşlerimize, parti yönetiminin ne hallere düştüğünü ifade ettik. 131 seçim bölgesinde CHP'nin yakalandığı amansız hastalığı anlattık. Bu vesileyle tüm teşkilatlarımızı kutluyorum.

Huzurlarınızda bütün belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. hayırlı ve güzel haberlerini beklediğimi dile getiriyorum. Biz 2023 yılının Haziran ayına kadar durmayacağız. Sürekli 1 adım önde olmanın gayreti içerisinde olacağız. Bir günümüzü diğeriyle eşit olmasına göz yummayacağız.

RUSYA-UKARYNA KRİZİ

Kutlu bir gelecek ancak ve ancak onu hak edenlerin mükafatıdır. Türkiye'yi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmaya sonuna kadar kararlıyız. Dünya genelinde barışa duyulan özlem insanların en önemli beklentisidir. Sosyal gerilimler, siyasal anlaşmazlıklar huzur ümitlerini baltalamaktadır.

Haberin Devamı

Türkiye'ye ulaşan Ukraynalı mülteci sayısı 60 bini aşmış diğer ülkelerle birlikte sayı 3 milyonu geçmiştir. Elbette meşru temele dayanmayan bir savaşın kazananı olmayacaktır. Savaşın kaybedeni insanlıktır. 34. gününe giren kriz ve çatışmaların hayat pahalılığını nasıl tırmandırdığı ortadadır. Rusya Avrupa'nın enerji ihtiyacının yüzde 40'ını karşılamaktadır. Rusya ve Ukrayna ülkelerinin buğday ihracatını durdurmaları bazı ülkeler için felakettir.

Rusya ve Ukrayna'nın tarımsal faaliyetlerinde aksamaların dünya genelinde açlık sorunlarını kamçılaması konuşulmaktadır.
Türkiye bu 3 önlemi almalıdır. Gıda güvenliğinin tam ve eksiksiz sağlanması şarttır. Konuyla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın hassasiyeti milletimizi rahatlatmaktadır. Ekilebilir tarım arazilerini genişletmek zorundayız. Bu sektör üretim, işleme ve pazarlama boyutlarıyla bütüncül bir yapıya kavuşturulmalıdır.

Haberin Devamı

"BİZİM ENERJİMİZ DOĞRU KULLANMAYI BİLİRSEK BİZE YETECEKTİR"

Tarım kentleri kurulmalıdır. İkinci stratejik tespit olarak, enerji, güvenliği temin edilmelidir. Yeni ve yenilebilir enerji kaynaklarından yaralanma vasıtalarıyla Türkiye Enerjide dışa bağımlılıktan kurtulacaktır. Yerli enerji kaynaklarının verimli kullanılması, nükleer başta olmak üzere yeni enerjilerin üretilmesi ile ülkemizin enerji talebini karşılayacak duruma gelmesidir. Karadeniz'de keşfedilen doğalgaz kaynağı ülkemizin elini siyasette güçlendirecektir. Bizim enerjimiz doğru kullanmasını bilirsek biz yetecektir. Türkiye ona buna minnet edecek bir ülke değildir. Türkiye tahıl ambarıdır. Allah rızkımızın kefilidir.

ŞEKER FİYATLARI

Üçüncü tedbir olarak, bazı mal ve hizmetlerin fiyatlarındaki hormonlu artışa karşı alınacak önlemlerdir. Ayçiçek yağından sonra şekerdeki fiyat artışının piyasa esaslarını karşılamadığı ortadadır. Şeker fiyatlarının 7 liradan 19 liraya çıkması bayat bir ekonomik operasyonun servis edilmesinden başka bir şey değildir. Yeterli şeker olmasına rağmen fiyat artış beklentisi, şeker stoklayanların gözünü hırs bürümesi, şekeri tartışma konusu haline getirmiştir. Telaşa ve paniğe gerek yoktur. Dini, imanı para olan çıkarcılardan hesap sorulmalıdır. Bizim önerimiz, Türk Şeker'in fiyatları yeniden belirlemesidir.

Haberin Devamı

Dün domates, soğan, patates diyerek ortalığı karıştırmak isteyenler bugün farklı ürünlere bel bağlamışlardır. 2023'e kadar bu karanlık kampanya hız kesmeyecek farklı boyut ve içeriklere bürünerek gıda güvenliğimizi tehdit edecektir. Enflasyondan biz de şikayetçiyiz. Ancak bunu siyaset konusu yapanları iyi niyetli göremeyeceğiz. Devletimiz ve hükümetimiz tüm meselelere hakimdir. Zillet korosunu uyarıyorum. Ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız. Gölgesinde yattığınız yalan ve dedikodular ters tepecek, alayınızı rezil edecektir.

İSTANBUL'DA BARIŞ MASASI

Rusya ile Ukrayna arasındaki tarihi görüşmelerin Dolmabahçe'de başlayacağı anlaşılmaktadır. Türkiye'nin dengeli, tutarlı, tarafsız politikalarıyla güvenli bir ülke olduğunu tescillemiştir. Dileğimiz Putin ile Zelenskiy'in İstanbul'da görüşmesidir. Dünyanın beklediği çözüme bir adım daha yaklaşılmıştır. Biz çatışmaların son bulmasını, statükonun yeniden ele alınmasını, ateşkesin tesisiniz arzuluyoruz.

Geçmişte orak çekiç flamasını sallayan gedikli Marksist ve sosyalistler bugün bir numaralı Amerikancılar kesilmiştir. Dolmabahçe'ye demirleyen ABD'nin 6'ncı filosuna 1968'de saldıranlar ve onların izinden yürüyenler bugün utanmadan, sıkılmadan o filonun kurşun askeri haline gelmiştir. Bunların dünü de yanlıştı, bugünü de.

Türkiye nerede duruyorsa bunlar karşısında yer alır. Biden devşirmelerinin emperyalizmin kuklalarının ülkemize kurulan tuzak olduğunu kimse yok sayamaz. İşte CHP bunların topal siyaset ayağıdır. Zilletin diğer ayakların moral aşısıdır. Başka yerde kudret arayanlar iki dünyalarını da kaybetmiş sefillerdir. Bunlara gelin Türkiye'nin hak ve çıkarlarını anlatın derseniz öncelikle neyi kazanıp neyi kaybedeceklerine bakarlar.

Vatan ve millete yan bakanlara, surat asanlara, el kaldıranlara sessiz ve seyirci kalmak şerefli ve onurlu bir davranış mıdır? Biz hiç kimsenin milletine ve milliyetine bakmadan ilkelerimiz ne diyorsa, inancımız ne buyuruyorsa, Türkiye'nin egemenlik hakları ne gerektiriyorsa siyasetimizi ona göre belirliyoruz.