Gündem Son dakika... Bilim Kurulu toplantısı başladı! Bakan Koca duyurdu

Son dakika... Bilim Kurulu toplantısı başladı! Bakan Koca duyurdu

Paylaş
Son dakika... Bilim Kurulu toplantısı başladı! Bakan Koca duyurdu

Son dakika... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığındaki Bilim Kurulu toplantısı saat 12'de başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Bilim Kurulu toplantısında alınan kararları saat 15.00'te açıklayacak. Bakan Koca toplantı öncesi yaptığı açıklamalarda 'Bilim Kurulu’nda maske başta olmak üzere birçok konuyu ele alacağız. Okullarda maske olmak üzere pek çok konu değerlendirilecek. Bilim Kurulunun kararı öncesi daha fazla bilgi vermesem doğru olur' ifadelerini kullanmıştı. 

Bakan Koca yaptığı son dakika açıklamasında 'Koronavirüs Bilim Kurulunun son toplantısı az önce başladı.' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saat 15.00'de Bilim Kurulu üyeleriyle Külliye'de açıklama yapması bekleniyor.

KRİTİK KARARLAR MASADA

Toplantıda Maske ile ilgili önemli kararların alınması bekleniyor. Kapalı alanlarda maske şartının esnetilmesi gündemde. Okullardaki maske zorunluluğuna yönelik de bir karar alınması bekleniyor.

"EN KÖTÜ GÜNLERİMİZ GERİDE KALDI"

Fahrettin Koca, Sakarya Valiliği'ni ziyareti sonrası yaptığı açıklamada "En kötü günlerimiz geride kaldı. Bilim Kurulu en önemli toplantılarından birini yapacak. Özellikle Maske başta olmak üzere bu anlamda alınacak önemli kararlar olacak, okullarda maske kullanımı dahil olmak üzere. Gelecek hafta çok önemli olan Bilim Kurulu toplantısında ele almış olacağız" demişti.

Haberin Devamı

Bilim Kurulu en son 2 Mart'ta toplanmıştı. Çoğu ilde yoğun bakım servislerinde koronavirüs hastası kalmadı. Etkin aşılama ve uygulanan tedaviler sayesinde can kayıpları azaldı. 

Türkiye'de son 24 saatte 134 bin 346 Kovid-19 testi yapıldı, 2 bin 604 kişinin testi pozitif çıktı, 15 kişi yaşamını yitirdi. Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 147 milyon 441 bin 608 doza yükseldi. 18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranının en yüksek olduğu 10 il, Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Manisa ve Zonguldak oldu.

En az iki doz aşı uygulananların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak sıralandı.