Gündem Son dakika: Cemal Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan'a devredilmesine itiraz

Son dakika: Cemal Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan'a devredilmesine itiraz

Paylaş
Son dakika: Cemal Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan'a devredilmesine itiraz

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz'in avukatı, Kaşıkçı cinayeti davasında yargılamanın durdurulmasına ve dosyanın Suudi Arabistan'a devredilmesine Itiraz etti.

Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi davasının durmasına ve Suudi Arabistan'a devredilmesine ilişkin karara Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz'in avukatı tarafından itiraz edildi.

Duruşma sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Hatice Cengiz'in avukatı Gökmen Başpınar, "Beraat eden sanıklar yönünden yargılamanın devam etmesi gerektiğinin kanunda açıkça yer almasına rağmen ne yazık ki 11. Ağır Ceza Mahkemesi Türk milletine ait olan yargılama ve egemenlik hakkını adil yargılama ilkesinin olmadığı Suudi makamlarına devretmiştir. Bu karara tarafımızdan itiraz edilecektir. 7 gün itiraz süresi vardır. Ayrıca Adalet Bakanlığının vermiş olduğu karara da Ankara İdare Mahkemeleri nezdinde iptal davası açtık. Sonuçta hak yerini elbet bir gün bulacaktır ve Türk milletine ait olan yargılama yetkisi, İstanbul'da işlenen cani bir suikast sonucunda Türk milleti tarafından kamu vicdanında yargılamasını neticesinde, Türk adaleti tarafından da gerçek bir gün elbet ortaya çıkarılacaktır" demişti.

Haberin Devamı