Gündem Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: Yıl sonunu işaret etti

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: Yıl sonunu işaret etti

Paylaş
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: Yıl sonunu işaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de Femaş Metal Sanayii İşçileriyle Buluşma programında konuşma yaptı. '2023'te vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz.' diyen Erdoğan, 'Asgari ücretteki tabloyu yıl sonunda yeniden değerlendirip gerekeni yapacağız.' ifadelerini kullandı.

Kayseri’de Femaş Metal Sanayii İşçileriyle Buluşma programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yıl sonunda asgari ücretle ilgili gerekeni yapacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

 Femaş Metal ailesinin kıymetli mensupları hepinizi kalbi duygularımla, muhabbele selamlıyorum. Ülkemizin önde gelen üretim merkezlerinden Kayseri Organize Sanayi bölgemizde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Sizlerin şahsında tm Kayseri'ye Kayseri'nin vefalı, girişimci insanlarına buradan selamlarımı gönderiyorum. Kayseri'ye geldiğimiz andan itibaren bizi samimiyetle bağrına basan vatandaşlarımın her birine şükranlarımı sunuyorum. Bu güzel atmosfer gönüllerimizi buluşturan, hasret gidermemize, hasbihal etmemize vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Sözlerimin hemen başında Femaş Metal Sanayi'nin kurucusu Kayserispor eski Başkanı sayın Recep Mamur'u rahmetle yad ediyorum.

Haberin Devamı

Bugün Kayseri'de açılışlarla dolu yoğun program gerçekleştiriyoruz. Türkiye'nin en büyük en modern fırın ankastre tesisini açmanın gururunu yaşıyoruz. Bu önemli üretim tesisini Türkiye ekonomisine kazandıran Mamur Ailesi'ni tebrik ediyorum.

"ULAŞIMDA ÇAĞ ATLATACAK"

Cumhuriyet Meydanı'na gidecek, Kayserililerle kucaklaşacak, yatırımların toplu açılışını gerçekleştireceğiz. Tek bir törenle 30 milyar liraya oluşan proje, eser ve yatırımı Kayseri'nin hizmetine sunmuş olacağız. Ulaşımda çağ atlatacak hızlı tren projesinin temelini atacağız. Hızlı tren hattımızın yatırım tutarı 24 milyar liradır. Açılışını ve temel atma törenini gerçekleştireceğiz 54 milyar liralık yatırımın Kayseri'ye hayırlı olmasını diliyorum.

Dünyamız son yarım asrın en büyük ekonomik sarsıntılarından birini yaşıyor. Covid-19 ile başlayan kriz, Rusya-Ukrayna arasındaki çatışmalarla daha da derinleşti. Petrol ve doğal gaz fiyatlarındaki aşırı artışın tetiklediği küresel enflasyon insanlığın öncelikli meselelerinden birisi haline geldi. Bugün ABD'den, Almanya'ya gelişmiş ülkelerin tamamı enflasyonun yanı sıra sağlık-enerji-gıda-istihdam gibi sorunlarla boğuşuyor.

Bu ülkelerde, enflasyon oranları son 40-50 yılın en yüksek seviyelerine ulaştı. Dünyanın geri kalanını sömürerek kendilerine bir güvenlik ve refah düzeni kuranlar ilk defa hayatın ve ekonominin gerçekleriyle yüzleşmeye başladı. Salgın döneminde vatandaşını ölüme terk edenler bugün de hayat pahalılığı ve işsizlik karşısında aynı çaresizliği yaşıyor.

Haberin Devamı

Dünya büyük bir ekonomik krizden geçiyor. Küresel enflasyon insanlığın öncelikli sorunlarından biri. Salgın döneminde ekonominin çarklarının kesintisiz dönmesini sağladık. Bugün de sosyal destekleri sürdürüyoruz.

"2023'TE VATANDAŞIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ"

Milletimizin derdine derman olacak tedbirler geliştiriyoruz. Muhalefetşn baskılarına rağmen ekonomide kontak kapatmadık. İstihdamda 31 milyon sayısına yaklaştık. Tarımda, üreticimizin ve çiftçilerimizin yanında olduğumuzu gösterdik. Tüm gelirlerde enflasyonun üzerinde artışlar yapıyoruz. 2023'te vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Biraz sabır bekliyoruz.

ASGARİ ÜCRET MESAJI

Asgari ücretteki tabloyu yıl sonunda yeniden değerlendirip gerekeni yapacağız.

Türkiye ekonomisi ihracatta tarihinin en parlak dönemini yaşıyor. Önümüzdeki günlerde gemi trafiğinin başlamasıyla küresel gıda krizinin aşılmasına anlamlı katkı sağlayacağız.

Haberin Devamı

"KAYSERİ İHRACATINI 7 KAT ARTIRDI"

Türk ekonomisi özellikle ihracatta tarihinin en parlak dönemlerini yaşıyoruz. Kayseri geçen yıl 2.6 milyar Dolar ihracat yaptı. İnşallah bu sene 3 milyar doları geçecek. Bu rakam biz göreve geldiğimizde sadece 352 milyon dolardı. 2002'den bu yana Kayseri ihracatını 7 kat artırdı. 81 vilayetimizin tamamında fabrikalarımız harıl harıl çalışıyor. Kurban bayramında caddelerin halini görmedik mi? Otomobillerden geçilmiyor, tırdan geçilmiyor. Bu Türkiye'nin ekonomideki hareketliliğini bereketini gösteriyor.

Sabah akşam yalan üretenler sanayicisi, çiftçisi, tüccarıyla ülkemiz büyümeye güçlenmeye devam ediyor. Ekonomiyle beraber dış politika ve diplomaside Türkiye'nin ağırlığı artıyor. Ukrayna depolarında bekleyen tahılın Karadeniz'den nakliyesi için dün toplantıda anlaşmasını yaptık. Önümüzdeki günlerde başlayacak gemi trafiği ile gıda krizinin aşılması için anlamlı katkı sağlayacağız. Diplomatik çabaları sürdürmekte kararlıyız. Müjdeli haberleri çok uzak olmayan zamanda almayı ümit ediyoruz.

Haberin Devamı

Siyaset adı altında bozgunculuk yapanlara sesleniyorum. Yalanla, dolanla, hokkabazlıkla siyaset yapmayı bırakın. Tüm mesainizi masa başı oyunlarına harcamak yerine Ankara'nın dışına çıkın. İşçi, esnafın, iş adamının arasına karışın. Elazığ'da karıştınız.

"YENİ OSB KURACAĞIZ"

Emekli memur hanım cevaplarını verdi. Bak elimdeki torbayla evime gidiyorum, halimden memnumun, siz içeri cevap yetiştireceğinize, dışarı yetiştirin dedi. Kayseri'de sanayicimiz üretim için yer bulamaz oldu. İncesu OSB'yi geliştirip yeni OSB kuracağız. 1200 yeni fabrika kurulup faaliyete geçecek. Bugün hizmete açacağımız fabrikaların ilave istihdam kapasitesi 7200'ü buluyor. Kısa sürede bu rakama 18 bin kişi daha dahil olacak.

KOBİ sayısı da her geçen gün artıyor. KOBİ'lerimize güncel rakamlarla 680 milyon liraya yakın destek sağladık. 28.3 milyar liralık sabit yatırımın önünü açtık. Teknoloji noktasında da Kayseri önemli bir noktaya geldi. ARGE merkezi ve tasarım merkezi, teknopark yoktu. Kayseri'de sadece üretim ve istihdam için yaptığımız çalışmalar dahi anlatmakla bitmiyor. Ne terör örgütlerinin alçak saldırıları, ne dış baskılar ne de içimizdeki kifayetsizlerin hezeyanları bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır.

TAHIL KRİZİNİ ÇÖZEN ANLAŞMA

Barış tesis edilene kadar diplomasi trafiği sürecek. Önümüzdeki günlerde başlayacak gemi trafiğiyle, küresel gıda krizinin aşılmasına önemli katkı sağlayacağız.