Gündem Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 milyon Suriyeli'nin dönüşünü sağlayacak bir proje hazırlığındayız

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 milyon Suriyeli'nin dönüşünü sağlayacak bir proje hazırlığındayız

Paylaş
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 milyon Suriyeli'nin dönüşünü sağlayacak bir proje hazırlığındayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib’de inşa edilen briket evlerin anahtar teslim törenine video mesajla katıldı. 'Şimdi de ülkemizde misafir ettiğimiz 1 milyon Suriyeli kardeşimizin geri dönüşünü sağlayacak bir proje hazırlığındayız.' diyen Erdoğan, 'Azez, Cerablus, Tel Abyad başta olmak üzere 13 ayrı bölgede yerel meclislerde yürüteceğimiz proje bir hayli geniş kapsamlıdır.' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD koordinasyonunda İdlib'de inşa edilen briket evlerin anahtar teslim törenine video mesaj gönderdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

İnşasında çalışan herkese teşekkür ediyorum. Kimse vatanını, evini sebepsiz yere terketmez. Kimse keyfi yere belirsiz bir geleceğe doğru yürümez.

Sınır kapılarımızı açmak ve gereken her türlü desteği vermek insanlık borcumuzdur. Batılıların sergiledikleri ırkçı, bencil, riyakar tutumu yüzlerine vuruyoruz. Mazlumlara bakarken biz sadece insan görüyoruz. Kimsenin inancına, konuştuğu dile, teninin rengine bakmıyoruz.

Sadece insan, mağdur görmek bunun için harekete geçmenizi gerektiriyor. Dünyanın pek çok yerinde yardım ve destek programları yürütüyoruz.

Erdoğan: 1 milyon Suriyeli'nin dönüşünü sağlayacak bir proje hazırlığındayız Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib’de inşa edilen briket evlerin anahtar teslim törenine video mesajla katıldı. 'Şimdi de ülkemizde misafir ettiğimiz 1 milyon Suriyeli kardeşimizin geri dönüşünü sağlayacak bir proje hazırlığındayız.' diyen Erdoğan, 'Azez, Cerablus, Tel Abyad başta olmak üzere 13 ayrı bölgede yerel meclislerde yürüteceğimiz proje bir hayli geniş kapsamlıdır.' ifadelerini kullandı.

UKRAYNA'YA YARDIM

Geçtiğimiz haftalarda Afganistan'a içinde 5 bin ton insani yardım malzemeleri olan 10 ayrı iyilik treni gönderdik. Ukrayna'ya 100 TIR insani yardım malzemeleri gönderdik.

Haberin Devamı

Şimdi artık tüm alanlarda dünyanın en çok yardım yapan ülkesi durumundayız. Mazlumların canlarını, onurlarını kurtarmalarını sağlamak için kapılarımızı açmakla kalmadık, yeniden evlerine dönebilmeleri için her türlü gayreti gösteriyoruz.

SURİYELİ AÇIKLAMASI

Güvenli bölgelere 500 bin Suriyeli geri dönüş yapmıştır. Briket evler, bu adımlardan biriydi. 1 Milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içindeyiz. Azez, Cerablus, Tel Abyad başta olmak üzere 13 ayrı bölgede yerel meclislerde yürüteceğimiz proje bir hayli geniş kapsamlıdır.