Gündem Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt: Böyle bir kepazeliğe izin veremeyiz

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt: Böyle bir kepazeliğe izin veremeyiz

Paylaş
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt: Böyle bir kepazeliğe izin veremeyiz

Etik Eğitimi Programı'nda önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt verdi. Erdoğan, 'CHP Genel Başkanı kamu görevlilerini hedef gösterdi. Verdiği karar için hakimi, yaptığı işlem için polisi, attığı imza için genel müdürü tehdit etmek ne demek? Kamu görevlilerine demokratik hukuk sınırları dışında söz söyleyen herkes bu milletin de bu devletin de düşmanıdır. Böyle bir kepazeliğe, ahlaksızlığa izin veremeyiz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Etik Eğitimi ve Etik Eğitici Yetiştirilmesi İşbirliği Protokolü İmza Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı
Erdoğan: Eleştirerek demokratik hakkımızı kullandık, iş ve işleme uyarak da hukuka saygımızı gösterdik Etik Eğitimi Programı'nda önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt verdi. Erdoğan, 'CHP Genel Başkanı kamu görevlilerini hedef gösterdi. Verdiği karar için hakimi, yaptığı işlem için polisi, attığı imza için genel müdürü tehdit etmek ne demek? Kamu görevlilerine demokratik hukuk sınırları dışında söz söyleyen herkes bu milletin de bu devletin de düşmanıdır. Böyle bir kepazeliğe, ahlaksızlığa izin veremeyiz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde;

Etik Kurulumuzun giderek artan çabalarını Cumhurbaşkanı olarak daima destekledim, desteklemeyi sürdürüyorum. Türkiye dünyanın en köklü devlet geleceğine sahip ülkelerin başında gelmektedir. Tarihinin en iddialı yönetim değişikliğini gösteren Türkiye, bu vasfını geleceğe taşımak istediğini göstermiştir.

Ülkemiz uzunca vakit darbelerle, vesayetle, yapısal sorunlarla uğraşmak zorunda kalmıştır. Kamuda da kimi zaman ideolojik, kimi zaman ahlaki aşınma gibi zafiyetler yaşanmış olabilir. Ama bu milleti mayası sağlam olduğu için hepsinin üstesinden geldik. Artık tüm dikkatimizi büyük ve güçlü Türkiye hedefine yönetebileceğimiz kritik sürece girdik.

Kurumlarımızın altyapısının geliştirilmesinden elektronik devlet uygulamalarına kadar pek çok reformu hayata geçirdik. Eksikleri bu kadar kısa sürede telafi etmek kolay olmadı.

Haberin Devamı

Terör örgütlerinin güdümüne girenler hukuk eliyle kamudan tasfiye edilmektedir.

"BÖYLE BİR KEPAZELİĞE ASLA İZİN VEREMEYİZ"

(Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt) CHP Genel Başkanı kamu görevlilerini hedef gösterdi. Verdiği karar için hakimi, yaptığı işlem için polisi, attığı imza için genel müdürü tehdit etmek ne demek? Kamu kurumlarının kapısına dayanmak ne demek? Demokraside böyle bir durum olabilir mi? Kamu görevlilerin etik meselesini konuştuğumuz şu platformda kamu göre hakkını, hukukunu savunmak da görevimizdir.

Açıkça ilan ediyorum. Kamu görevlilerine demokratik hukuk sınırları dışında söz söyleyen herkes bu milletin de bu devletin de düşmanıdır. Böyle bir kepazeliğe, ahlaksızlığa izin veremeyiz.