Gündem Son dakika! Gaziantep’te emniyete saldırmak isteyen canlı bomba şüphelisi vuruldu! Kimliği belli oldu

Son dakika! Gaziantep’te emniyete saldırmak isteyen canlı bomba şüphelisi vuruldu! Kimliği belli oldu

Paylaş
Son dakika! Gaziantep’te emniyete saldırmak isteyen canlı bomba şüphelisi vuruldu! Kimliği belli oldu

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde sıcak dakikalar yaşanıyor. 'Üzerimde bomba var' diyen bir kişi polisler tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Gaziantep Valisi Davut Gül tarafından olaya ilişkin açıklama yapıldı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde "kendisini patlatacağını" belirten kişi, polislerce vurularak etkisiz hale getirildi. Gaziantep'te Emniyet Müdürlüğü önünde etkisiz hale getirilen şahsın üzerinde bomba imha ekipleri inceleme yaptı. Gaziantep Valisi Davut Gül'den ilk açıklama geldi.

Haberin Devamı
Gaziantep Emniyeti'nde hareketli dakikalar! Polis canlı bombayı vurdu Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde sıcak dakikalar yaşanıyor. Bir kişi polisler tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.

VURULMA ANI KAMERAYA YANSIDI

Gaziantep’te Emniyet Müdürlüğünün önüne gelerek, 'üzerimde bomba var' diyen şahıs polis tarafından vurularak etkisiz hale getirilirdi. Şüphelinin vurulma anı anı kameralara yansıdı.

DEFALARCA ATEŞ EDİLDİ

Defalarca kez ateş edilen şahıs, ağır şekilde yaralanarak, yere yığıldı. Olayın ardından özel kıyafetlerini giyen bomba imha ekipleri şahsın üzerinde bomba araması yaptı. Üzerinde bomba olmadığı tespit edilen şahıs yapılan aramanın ardından ambulansa alınarak hastaneye kaldırıldı. Şahsın üzerinde ve yere bıraktığı poşette herhangi bir patlayıcı maddeye ulaşılmadı.

Öte yandan ise Gaziantep Valisi Davut Gül ve Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ da olay yerinde inceleme yaptı.

Haberin Devamı

VALİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ana binası önündeki saldırı girişimiyle ilgili Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yaptığı paylaşımda bomba süsü verildiğini söyleyen Vali Gül, olayla ilgili olarak çok yönlü olarak araştırma başlatıldığını belirterek şahsın çok sayıda adli suç kaydının bulunduğu söyledi.

“Bomba süsü verilmiş”

Vali Gül sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Gaziantep Emniyet Müdürlüğümüzün önünde bomba süsü verilmiş şekilde saldırı girişiminde bulunan bir kişi polislerimiz tarafından yaralı olarak etkisiz hale getirilmiştir. Olay çok yönlü olarak araştırılmakta olup ilgili kişinin çok sayıda adli kaydı bulunmaktadır. Geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

TEKBİR GETİREREK İÇERİYE GİRMEYE ÇALIŞTI

Elinde poşetle gelen kimliği şüpheli kişi tekbir getirerek içeriye girmeye çalıştı. Polislerin havaya uyarı ateşi yapmasına rağmen teslim olmayan şüpheli, vurularak etkisiz hale getirildi. Yaralanan şüpheli ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alan ekipler şüphelinin beraberinde getirdiği poşeti incelemek üzere bomba imha ekiplerinden destek istedi. Olay yerine gelen bomba imha uzmanları fünye ile patlatıp incelediği poşette patlayıcıya rastlamadı.


KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Gaziantep'te Emniyet Müdürlüğü önünde silahla vurularak etkisiz saldırganın kimliği belli oldu.
Emniyet Müdürlüğü binası önünde üzerinde bomba olduğunu söyleyen ve polisler tarafından vurularak etkisiz hale getirilen saldırganın 32 yaşındaki Ümit Koçyiğit olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ağır yaralı olarak kaldırıldığı Ersin Arslan Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altında bulunduğu öğrenilen Ümit Koçyiğit'in daha önceden bir çok suçtan kaydı bulunduğu belirtildi.