Gündem Son dakika! İçişleri Bakanlığı'ndan 'Nefes Operasyonu'

Son dakika! İçişleri Bakanlığı'ndan 'Nefes Operasyonu'

Paylaş
Son dakika! İçişleri Bakanlığı'ndan 'Nefes Operasyonu'

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, KOM Daire Başkanlığı'nda bir toplantı düzenledi. 'Nefes Operasyonu' hakkında açıklama yapan Soylu, operasyonda 214 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Haberin Devamı

'Nefes' adını verdiğimiz operasyonu başlattığımızı duyurmak istiyorum.

Bu operasyonlar sırasında tütün mamulü ve aynı zamanda kaçak tütün mamulü, makaron kaçakçılığı yapan ve yasa dışı olarak üretilen bu ürünleri piyasaya süren suç gruplarının tespitine yönelik de bir çalışma yapıldı.

8 suç örgütünün çökertilmesine yönelik bir operasyon başlatılmıştır. Bu şuç gruplarının tedarik grupları da öğrenilmiştir. Bu operasyon tütün ve makaron kaçakçılığına yönelik ilk büyük operasyondur.

Son 5 yılda yakalanan kaçak sigara 3.8 milyon pakete düştü. Saha baskısıyla bu rakam düşmeye devam ediyor. Bu karşılık organize suç örgütleri yeni yöntemlere yöneldi. 8 suç grubu tespit edilmiş ve 615 adreste arama yapılmıştır. 214 kişinin 7 ilde gözaltına alınmıştır. Bu operasyonla birlikte 524 milyon lira vergi kaybının önüne geçilmiştir.

Haberin Devamı

14 çete liderini yakalayıp Balkan ülkelerine teslim ettik.

Bu operasyon, 6 ay süren bir takip sonucu ve yapılan analizler sonucu gerçekleştirilmiş, 8 suç grubu deşifre edilmiş ve bu suç gruplarının tedarik ve dağıtım zincirleri de ortaya çıkarılmıştır. Bu operasyon tütün mamulü ve makaron kaçakçılığı yapan suç gruplarına yönelik ilk büyük planlı operasyondur.

Organize suç çetelerine yönelik operasyon sayımız 2017’de 274’tü, 2021 sonu itibarıyla bu sayı yüzde 179 artarak 274’ten 767’ye yükselmiştir. Sadece operasyon sayımız. Bu operasyonlarda ele geçirilen şüpheli sayısı da yine aynı periyotta yıllık 2021 sonu itibarıyla da 4978’e yükselmiştir.

İçişleri Bakanlığı'ndan 'Nefes Operasyonu' İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, KOM Daire Başkanlığı'nda bir toplantı düzenledi. 'Nefes Operasyonu' hakkında açıklama yapan Soylu, operasyonda 214 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.