Gündem Son dakika: Kabine toplantısı Erdoğan başkanlığında başladı

Son dakika: Kabine toplantısı Erdoğan başkanlığında başladı

Paylaş
Son dakika: Kabine toplantısı Erdoğan başkanlığında başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Kabine toplantısı başladı. Kabine toplantısında Suriyeli sığınmacıların durumu ana gündem maddesi olacak. İşte toplantıda konuşulacak diğer konular...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Toplantıda son günlerin en tartışılan gündem maddesi olan Suriyeli sığınmacılar ile kaçak göçmenlerin durumunun ele alınması planlanıyor. Toplantının diğer gündem maddesi ise ekonomik gelişmeler ve fahiş fiyat artışlarına karşı alınacak önlemler...

Haberin Devamı
Kabine toplantısı Erdoğan başkanlığında başladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Kabine toplantısı başladı. Kabine toplantısında Suriyeli sığınmacıların durumu ana gündem maddesi olacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi iki haftalık aranın ardından bugün Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı. Kabine toplantısında 1 milyon Suriyeli sığınmacının güvenli bölgelere geri dönüşü için hazırlanan projeye ilişkin takvimin değerlendirilmesi planlanıyor. İlgili bakanların geri dönüş projesi ve mültecilerin durumu konusunda brifing vereceği kabinede, özellikle briket evlerle ilgili çalışmaların hızlandırılması ele alınacak. Bölgeye kurulan “yardım köprüsü” kapsamında Cerablus, Azez, El Bab, Resulayn ve Tel Abyad’da, Türkiye’de yerleşik bulunan Suriyeli 1 milyon kişiye ev yapılması planlanıyor. Türkiye, bölgede 77 bin ev projelendirirken 57 bin 306 evi tamamladı. Erdoğan’ın talimatıyla bölgede yıl sonuna kadar 100 bin evin bitirilmesi öngörülüyor.

Haberin Devamı

 ENFLASYONLA MÜCADELE

Başta enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele olmak üzere ekonomideki son gelişmeler de kabinenin gündeminde... Enflasyonla ve fiyat artışları ile mücadele çerçevesinde atılacak yeni adımlar ile sahadan gelen son bilgiler de kabinede ele alınacak.

Ayrıca yurtiçi ve sınır ötesinde devam eden terör operasyonları ile Ukrayna-Rusya savaşının sonlandırılmasına dönük Türkiye’nin yürüttüğü diplomatik temaslar da değerlendirilecek. Toplantıda alınan kararları Erdoğan, Millete Sesleniş konuşmasıyla duyuracak.