Gündem Son dakika... Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem

Son dakika... Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem

Paylaş
Son dakika... Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin ardından AFAD ve Malatya Valisi Aydın Baruş'tan ilk açıklama geldi. "Şu an için olumsuz bir durum yok" diyen Vali Baruş, "Vatandaşlarımız bir müddet dışarıda kalsın" uyarısında bulundu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İl Müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik. Süreci yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kandilli Rasathanesi'nin açıkladığı veriye göre Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 17.02'de 5.2 şiddetinde bir deprem meydana geldi.

Haberin Devamı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’nın merkez üssünü Malatya’nın Pütürge ilçesi olarak saptadığı deprem, saat 17.02’de meydana geldi. Yerin 6.72 kilometre derinliğinde olan deprem, Pütürge’nin yanı sıra çevre ilçelerle kent merkezinde de hissedildi.

Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi Son dakika... Malatya'da 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Sarsıntı paniğe neden olurken, depremde can ve mal kaybının olup olmadığının belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Malatya’nın Pütürge ilçesinde da meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem Elazığ’da da hissedildi.

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen depreme ilişkin Twitter'daki hesabından açıklama yaptı. Bakan Kurum, "Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğünde deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik. Süreci yakından takip ediyoruz. Malatya'mıza ve ülkemize geçmiş olsun" dedi. 

Haberin Devamı

27 ARTÇI SARSINTI

Malatya’nın Pütürge ilçesinde saat 17.02’de meydana gelen 5.2 büyüklüğünde deprem sonrası 3 saat içinde 1.0 ile 4.1 büyüklüğü arasında 27 artçı sarsıntı kaydedildi.

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan "Merkez üssü Malatya / Pütürge olan 5.2 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim beterinden korusun." dedi.

VALİ BARUŞ: HERHANGİ BİR CAN KAYBI, YARALANMA YA DA ÖNEMLİ BİR HASAR OLAYI BİLDİRİLMEMİŞTİR

Malatya’nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğünde deprem, çevre illerden Elazığ, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep ve Diyarbakır’dan da hissedildi. Kısa süren depremde can kaybı yaşanmadı. Depremin ardından açıklamalarda bulunan Malatya Valisi Aydın Baruş, "Saat 17.02´de Pütürge ilçemiz kırsalında meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremden dolayı herhangi bir can kaybı, yaralanma ya da önemli bir hasar olayı bildirilmemiştir. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun" dedi.

'ŞU ANA KADAR OLUMSUZ BİR DURUM YOK'

Haberin Devamı

Pütürge Belediye Belediye Başkanı Mikail Sülük, 5.2 büyüklüğündeki depremle ilgili şu ana kadar kendilerine ulaşan olumsuz bir durumun olmadığını belirtti. Başkan Sülük, "Araştırmalarımız devam ediyor" dedi.

ARTÇI DEPREMLER GELEBİLİR

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, TRT Haber’e şu değerlendirmelerde bulundu:

“Öncelikle geçmiş olsun diyeyim. Aslında bu büyüklükte ve sığlıkta bir depremin betonarme bir binaya bir şey yapmaması lazım. Ama köylerde özellikle ahşap ve toprak yapılar var, bunlara zarar verebilir. Düzgün kerpiç binalar bu büyüklükteki bir depremde bile zarar görmezler. Ahır, depo, samanlık gibi derme çatlı yapılarda hasar durumu beklenebilir.

(Deprem 6,5 saniye sürdü iddiası) Doğu Anadolu fay zonu dediğimiz bölgelerden bir tanesi burası. Fayları konuşurken aslında depremin bir bölümünü konuşmuş oluruz. Asıl olan bunun yaratacağı ivme nedir buna odaklanmalıyız. AFAD’ın ivme kayıtlarından bu sürenin bu kadar olmadığı ortaya çıkacaktır. Bu süre görecelidir. Depremin ivmesine bakmamız gerekiyor. Bazen ivme ile yapılardaki hasarı artabilir. Tek tek fayları konuşmak yerine, bana göre en doğru yaklaşık, bu tür depremler bölgedeki gerilmenin artırdığını gösteren depremlerdir, deprem öncesi, sonrası, sırasında yapılması gerekenleri öğrenmemiz gerekiyor. Deprem sırasında sakin kalıp vücudumuzu korumamız gerekiyor. Bizim bunlara odaklanmamız gerekiyor. Bundan sonra artçı depremler kesinlikle olacak. Bundan sonra şu kadar gün içinde şu büyüklükte deprem olacak diye bir şey diyemiyorum.”

Haberin Devamı