Gündem Son dakika! Milyonlar bekliyordu, Bakan Koca'nın 'en kritik' dediği toplantı ertelendi

Son dakika! Milyonlar bekliyordu, Bakan Koca'nın 'en kritik' dediği toplantı ertelendi

Paylaş
Son dakika! Milyonlar bekliyordu, Bakan Koca'nın 'en kritik' dediği toplantı ertelendi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 'En önemli toplantılardan biri' olarak duyurduğu toplantı bugün yapılacaktı. Son dakika haberine göre, maskenin kaderini belirleyecek Bilim Kurulu toplantısı ertelendi. İşte yeni tarihi...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ”Koronavirüs Bilim Kurulu son toplantısını 2 Martta yapmıştı. Salgınla mücadele tarihine geçecek o toplantıda alınan kararların isabetini hep birlikte gördük. Bilim Kurulumuz, daha da tarihi bir toplantıyı bugün yapacaktı. Bu toplantının günü, 27 Nisan Çarşamba olarak değişti'' dedi.

Haberin Devamı

 KAPALI MEKANLAR VE OKULLAR İÇİN GÖZLER ÇEVRİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sakarya ve Bursa'ya yaptığı saha gezilerinde Bilim Kurulu’nun gerçekleştireceği toplantının şimdiye kadar yapılanların en önemlisi olacağını ve maske kullanımıyla ilgili kararlar alınacağını belirtmişti.

Gözlerin çevrildiği toplantının ana gündeminin kapalı mekânlardaki maske kullanımında kararlaştırılacak yeni rahatlamalar olacağı ifade ediliyor.
Şehirlerarası toplu taşıma, hastaneler, restoranlar gibi kritik yerlerde maske sınırlamasının devam etmesi öngörülürken, okullarda maske kullanımının kalkabileceği değerlendiriliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de önceki gün Bolu'da yaptığı açıklamada, okullarda maske zorunluluğunun kalkmasına yeşil ışık yakmıştı.

Haberin Devamı

 AŞILAMA VE TEST ORANLARINDA TEPKİ ÇEKEN DÜŞÜŞ!

27 Nisan'da yapılacak toplantıda, koronavirüsün Omicron varyantı ve yüksek aşılama oranları sebebiyle dünyanın bazı noktalarında kaldırılan karantina uygulamasının da ele alınacağı belirtiliyor. Bilim Kurulu'nun gündemindeki bir diğer önemli madde ise, içlerinde Kurul üyesi isimlerin de bulunduğu geniş bir grup uzmanın tepkisini çeken aşılama ve test oranlarındaki düşüş olacak.

VAKADA 10 AY GERİYE

Günlük vaka sayıları, en son geçen yıl kapanma tedbirlerinin uygulandığı temmuz ayında 5 binin altını görmüştü. 10 ayın ardından yine o tabloya dönülmesi ve ağır hasta sayısındaki düşüş yeni kararların en önemli gerekçesi olarak gösteriliyor.