Gündem Son dakika... TEM Otoyolu Edirne istikametinde zincirleme kaza

Son dakika... TEM Otoyolu Edirne istikametinde zincirleme kaza

Paylaş
Son dakika... TEM Otoyolu Edirne istikametinde zincirleme kaza

TEM Otoyolu Esenyurt mevkii Mahmutbey gişeleri istikametinde kamyon ve otomobillerin de aralarında bulunduğu 9 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kaza nedeniyle Ankara istikametinde yoğun trafik oluştu. Kazada ilk belirlemelere göre 6 kişi yaralandı.

Kaza, saat 16.00 sıralarında TEM Otoyolu Esenyurt mevki Ankara istikametinde meydana geldi. Şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği, tomruk yüklü 60 TB 480 plakalı TIR, önündeki kamyon ve otomobile çarptı. Sürücülerinin fark etmediği arkadan gelen 1 kamyon, 1 kamyonet, 1 hafif ticari araç ve 3 otomobil birbiriyle çarpıştı. Kaza sonucu 2’si ağır toplam 6 kişi yaralanırken, yol trafiğe kapandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaptıkları ilk müdahalenin ardından yaralıları hastaneye kaldırdı. Yaralıların tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Kazaya karışan araçların kaldırılmasının ardından trafik normale döndü. 

Haberin Devamı

"DİĞER ARAÇLARI ÖNÜNE KATARAK SÜRÜKLEDİ"

Kazada yaralanan Eyüp Büyükbayrak, "Tomruk yüklü tır ilk bana sol köşeden vurdu. Öyle olunca beni sola fırlattı. Sonra diğer araçları önüne katarak aşağı doğru sürükledi. Verilmiş sadakamız varmış. Diğer şoför ağır yaralıydı da, benim sadece göğsümde tıkanma var. Bir de boyun ağrısı falan toparladım" dedi.

Esenyurt TEM'de zincirleme kaza TEM Otoyolu Esenyurt mevkii Mahmutbey gişeleri istikametinde kamyon ve otomobillerin de aralarında bulunduğu 9 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kaza nedeniyle Ankara istikametinde yoğun trafik oluştu. Kazada ilk belirlemelere göre 6 kişi yaralandı.






TEM'DE BİR KAZA HABERİ DAHA

Öte yandan TEM'de bu sabah saatlerinde bir kaza daha yaşandı. Saat 09.00 sıralarında Pendik Kurtköy'de meydana gelen kaza, TEM Otoyolu, İstanbul İstikametinde gerçekleşti. İddiaya göre Memduh Akmeriç yönetimindeki 53 DN 420 plakalı ağır sanayide kullanılan CNC makinesi yüklü TIR, arıza nedeniyle emniyet şeridinde durduğu belirtilen 81 ABJ 500 plakalı başka bir TIR'ın dorsesine çarptı.

Haberin Devamı

Çarpmanın etkisiyle Akmeriç yönetimindeki TIR'ın dorsesinde yüklü tonlarca ağırlıktaki CNC makinesi yola düştü. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken yola düşen CNC makinesi nedeniyle TEM Otoyolu İstanbul istikametinde uzun araç kuyrukları oluştu. İhbar üzerine olay yerine polis ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Yola düşen makine olay yerine gelen karayollarına ait vinçlerle yoldan kaldırılarak yolda temizleme çalışmaları yapıldı. Dorseden düşen makinenin yoldan kaldırılmasının ardından trafik yaklaşık 2 saat sonra normale döndü. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Dorsesinden makine düşen TIR şoförü Memduh Akmeriç, "TIR emniyet şeridinde duruyormuş. Sağımda ve solumda araçlar vardı. Araçlar birden hareket edince bende manevra yaparak dorseye vurdum. Bizde bir şey yok. Ciddi bir şekilde hasar var" dedi.