Gündem Sultanbeyli'de motosikletli yunus ekibi TIR ile çarpıştı: 1 şehit 1 yaralı

Sultanbeyli'de motosikletli yunus ekibi TIR ile çarpıştı: 1 şehit 1 yaralı

Paylaş
Sultanbeyli'de motosikletli yunus ekibi TIR ile çarpıştı: 1 şehit 1 yaralı

Sultanbeyli'de 'Dur' ihtarına uymayarak kaçan otomobildeki şüphelileri takip eden motosikletli yunus polisleri, seyir halindeki TIR'la çarpışarak metrelerce savruldu. Kazada motosikletteki 2 polisten 1'i şehit olurken, 1'i yaralandı. 

Kaza, saat 16.30 sıralarında Hasanpaşa Mahallesi Fatih Bulvarı üzerinde meydana geldi. Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nde görevli motosikletli yunus polisleri Gökmen Baykara ve Hüseyin Duman, 'dur' ihtarına uymayarak kaçan kişilerin olduğu otomobili takibe aldı. Otomobilin peşindeki polislerin olduğu motosiklet, Vedat Gökçe yönetimindeki TIR'la çarpıştı. Kazanın etkisiyle motosiklet metrelerce savruldu.

Haberin Devamı
Sultanbeyli'de motosikletli yunus ekibi TIR ile çarpıştı Sultanbeyli'de 'Dur' ihtarına uymayarak kaçan otomobildeki şüphelileri takip eden motosikletli yunus polisleri, seyir halindeki TIR'la çarpışarak metrelerce savruldu. Kazada motosikletteki 2 polisten 1'i şehit olurken, 1'i yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan Hüseyin Duman ve bacağında kırık oluşan Gökmen Baykara ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralı polis memuru Hüseyin Duman hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. TIR sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

TIR ise Yediemin Otoparkına çekildi. Kaza öncesi polislerin takip ettikleri otomobildeki şüpheliler ise durmayarak kaçtı. Bölgeye gelen polis ekipleri kazayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı. Kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. 

Kazayı gören Yakup Ayyıldız, "Işıklardan çıkan TIR, polis arkadaşlara vurdu. Şu anki durum neyi gösterir bilmiyoruz ama gerçekten çok feciydi. Oradan buraya kadar savurdu. Oradan bu yola kadar saptı. O kadar şiddetli şekilde çarptı yani. Allah yardım etsin inşallah sonu iyi olur" dedi.

Haberin Devamı

Şehit olan polisin cenazesi Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi

Olayda şehit olan yunus polisi Hüseyin Duman'ın cenazesi hastane önünde bekleyen meslektaşlarının gözyaşları eşliğinde Adli Tıp Kurumuna götürüldü. Olayda yaralanan polis Gökmen B.'nin ise hastanede tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

1 ay önce evlenmiş

Kazada şehit olan polis memuru Hüseyin Duman'ın 24 yaşında olduğu, yaklaşık 1 ay önce evlendiği öğrenildi.

Yeni gelişmeler ortaya çıktı

Polislerden kaçan ve aynı otomobil içerisinde bulunan 5 şüpheliden şoför koltuğunda oturan kişinin ehliyetsiz olduğu ve babasından izinsiz otomobili kaçırdığı ortaya çıktı.

Sultanbeyli'de dur ihtarına uymayan otomobili takip ederken yunus polislerinin kullandığı motosiklete yola çıkan hafriyat kamyonunun çarpmasının sonucu polis memuru Hüseyin Duman şehit olurken, diğer polis memuru Gökmen B. ise yaralanmıştı. Yaşanan olayda polislerden kaçan yaşı küçük otomobil sürücüsünün ehliyetsiz olduğu ve otomobili babasından izinsiz kaçırdığı ortaya çıktı.
Yaşanan olay sonrası kaçan otomobilde bulunan 5 kişi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Polis ekiplerinin yaptığı incelemede otomobili kullanan sürücünün yaşının küçük olduğu ve ehliyetinin olmadığı anlaşıldı. Polislerden kaçan ve aynı araçta bulunan 5 şüpheliden birisi olan otomobil sürücüsünün, kullandığı otomobili babasından gizlice alarak kaçtığı anlaşılırken otomobil içerisinde bulunan 5 şüpheli polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Haberin Devamı