Gündem Tabuttaki abiye şarkı söyledi

Tabuttaki abiye şarkı söyledi

Paylaş
Tabuttaki abiye şarkı söyledi

Kanser tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitiren usta gazeteci Savaş Ay, son yolculuğuna uğurlanıyor. Savaş Ay için, ilk tören yıllardır çalıştığı Sabah Gazetesi önünde yapıldı. Kız kardeşi Işıl Ay, törende yaptığı konuşmanın ardından, Ay'ın vasiyetini yerine getirdi ve ona şarkı söyledi

Usta gazeteci için Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda da ikinci bir tören düzenleniyor. Ay'ın cenazesi, Fatih Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazın ardından Topkapı Mezarlığı’na defnedilecek.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer13054","13054","201311","13054-79325.jpg");

ŞAPKASI UNUTULMADI


Sabah Gazetesi önündeki törene Savaş Ay'ın gazeteci arkadaşları katıldı. Duayen gazetecinin meslek hayatı boyunca başından çıkarmadığı şapkası ise tabutun üzerine konuldu.

Cemal Reşit Rey'deki tören ise Can Dündar'ın seslendirdiği, Savaş Ay'ın hayat hikayesiyle başladı.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer13047","13047","201311","13047-79220.jpg");

KIZ KARDEŞİ VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİ

Kız kardeşi Işıl Ay, törende yaptığı konuşmanın ardından, Ay'ın vasiyetini yerine getirdi.

Işıl Ay "Sanatçı bir ailenin oğluydu, 55 yıllık ağabeyimdi. Hastane odasında otururken bana bir vasiyeti oldu. Bu vasiyeti burada herkesin huzurda söylemek istedim. 'Yine O Menekşe Gözler Aralı' şarkısını çok severdi, annem bizi o ninilerle büyüttü. 'Lütfen, mezarımın başında bana bu şarkıyı mırıldanır mısın?' dedi. Şimdi bu üzüntümle çok zor olacak ama onun için söyleyeceğim" dedi ve gözyaşları içinde sesi titreyerek söyledi.

"Yine o menekşe gözler aralı
Oya kirpiklerde yaşlar sıralı
Uyu ey gönlümün nazlı maralı

Susun garip kuşlar
Ötmeyin susun
Güzeller güzeli yavrum uyusun"

Işıl Ay, konuşmasına "Mekanı cennet olsun, rahat uyusun.." sözleriyle son verdi ve ardınan ağabeyi için yazdığı bir şiiri okudu.

'KAN KUSARAK HABERE GİDEN BİR GAZETECİYDİ'



Tören öncesi gazeteci arkadaşları Savaş Ay'ı anlattı.

Korcan Karar, "Savaş ağabeyi anlatmak için uzun bir program lazım. Sevgili Savaş o tabutun içinde, muhabir olarak ölen bir gazeteci. Kan kusarak son dönemine kadar habere giden bir gazeteciydi. Haberle yaşayan, haberle kalkan bir meslek büyüğümdü benim.

Aslında Savaş ağabey haberle bütünleşmiş bir adamdı. Dolmabahçe'de gazetecilerin toplandığı kafeyle bütünleşmiş biriydi. Uyumazdı, soluğu orada alırdı. Arka sokakları iyi bilirdi, tek derdi haberdi.

Bugün Türk televizyonlarına, A Takımı gibi bir program hediye etti. Arka sokakların programıydı. Bilmediklerimizi oradan öğrendik.

Son anına kadar haberin, hastalığı insanlara nasıl anlatırımın peşindeydi."

'UTANIYORUM'

Halit Kıvanç "Utanıyorum. Ondan kaç yaş büyük bir abğabeyi olarak ben burada... Konuşmakta zorlanıyorum. Nur içinde yatsın, diyecek bir şeyim yok. Öz evlatlarından birini kaybeden baba gibiyim."

'ONU ÖLÜME UĞURLAMIYORUM'

Tayfun Talipoğlu "Masa başı programcılığından, olay yeri programcılığına geçirdi. Hiç "Gazete ya da televizyon yöneticisi olayım" demedi, "Beni sokaktan almayın" dedi. Bir insan hastaneye yatana kadar elinde fotoğraf makinesiyle dolaşıyorsa bu başka bir sevdadır. Ben onu ölüme uğurlamıyorum, meslek hayatındaki 40'ıncı yılını kutlamak için burdayım."

Cemal Reşit Rey'de düzenlenen tören, ailesi, sevenleri ve meslektaşlarının sahneye çıkarak Savaş Ay'a verdiği son selamın ardından sona erdi.

59 YAŞINDA HAYATA VEDA ETTİ

Televizyoncu, muhabir ve gazeteci Savaş Ay’ın kalbi, Cumartesi günü 1,5 aydır gırtlak kanseri tedavisi gördüğü Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde durdu.

Uzun süredir gırtlak kanseriyle mücadele eden 59 yaşındaki Savaş Ay’ın boğazında son dönemde yeni bir tümör oluşmuştu. Doktorları acil ameliyata alınmasını istemesine rağmen buna izin vermeyen usta gazeteci, yaşama veda etti.

Ay'ın cenazesi, Fatih Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazın ardından Topkapı Mezarlığı’na defnedilecek.


startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer13047","13047","201311","13047-79220.jpg");

3