Gündem Taksim'de Dink yürüyüşü öncesi yoğun güvenlik

Taksim'de Dink yürüyüşü öncesi yoğun güvenlik

Paylaş
Taksim'de Dink yürüyüşü öncesi yoğun güvenlik

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i anmak amacıyla yapılacak yürüyüş öncesi polis Taksim'de yoğun güvenlik önlemleri aldı

Taksim Meydanı’ndan başlayarak Agos Gazetesi önünde son bulacak Hrant Dink anma yürüyüşü için polis yoğun güvenlik önlemi aldı. TOMA ve Çevik Kuvvet polisleri sabah saatlerinden itibaren Taksim Meydanı’nda hazır bekliyor.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, 7 yıl önce gazetesi önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti.

Dink, ölüm yıl dönümü sebebiyle çeşitli STK ve derneklerin katılımıyla bugün anılıyor. Dink için bugün Taksim’den Osmanbey’de bulunan Agos Gazetesi’ne yürüyüş düzenleniyor. Taksim Meydanı - Halasgargazi Caddesi girişini bariyerlerle kapatan polis, caddenin girişine çok sayıda Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) yerleştirdi. Anıt çevresinde ve Gezi Parkı’na konuşlanan sivil polis ekipleri buralara girişi kapattı.

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin görülen dava ve yürütülen soruşturma devam ediyor.



Fotoğraf: Twitter


Gazeteci Hrant Dink öldürülüşünün 7'nci yılında anılıyor. Dink için anma yürüyüşü yapılıyor. Trabzonspor forması giyen bir grup da 'Unutmadık' pankartıyla yürüyüşe katılıyor.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer14262","14262","201401","14262-.jpg","1", "0","Taksim'de güvenlik önlemi");