GündemTandır çukurundaki vahşette yeni karar! Anne ve sevgilisine 8'er yıl daha

Tandır çukurundaki vahşette yeni karar! Anne ve sevgilisine 8'er yıl daha

Tandır çukurundaki vahşette yeni karar! Anne ve sevgilisine 8'er yıl daha

İzmir Bornova’da cesedi tandır çukurunda bulunan 5 yaşındaki Eymen Sadık Durak’ın ölümüne ilişkin davada daha önce ağırlaştırılmış müebbet ve 38’er yıl hapse mahkum edilen anne Mine Durak ile sevgilisi Serkan Elçetin hakkında yeni bir karar çıktı. Sanıklara, ‘çocuğun müstehcen yayınlarda kullanılması’ suçundan 8’er yıl hapis cezası verildi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Eskişehir’de yaşayan Z.Ç., İzmir’de oturan yeğeni Mine Durak (31) ile sevgilisi Serkan Elçetin’in (42), 5 yaşındaki Eymen Sadık Durak’a şiddet uygulayıp cinsel istismarda bulunduğunu öne sürerek 2019 yılında şikayetçi oldu. İhbar üzerine başlatılan soruşturmada polis, küçük Eymen’e ulaşamadı. Gözaltına alınan anne Mine Durak, oğlunun Serkan Elçetin tarafından dövülerek öldürüldüğünü iddia etti. Durak’ın gösterdiği ormanlık alanda yapılan aramada, 1 Eylül 2019’da tandır çukurunda poşete sarılı, elleri ve ayakları bağlı Eymen’in cansız bedeni bulundu.

DELİLLER TELEFONDA

Tutuklanan anne Mine Durak ile sevgilisi Serkan Elçetin, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile birlikte 38’er yıl hapse mahkum edildi. Elçetin’in telefonunda, Eymen’in yaşça büyük bir erkek tarafından istismar edildiği görüntüler bulundu. Ayrıca Eymen’in bir araçta çıplak halde olduğu, vücudunda ve yüzünde darp izlerinin görüldüğü fotoğraflar tespit edildi. Mine Durak’ın, Eymen ile çekilmiş videosu da deliller arasına girdi. Söz konusu videoda, Durak’ın oğlunu istismar ettiği görüntülerin yer aldığı belirtildi.

SEVGİLİSİNİ SUÇLADI

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Mine Durak ve sevgilisi hakkında ‘müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak’ ile ‘çocukları fuhşa teşvik etmek, yaptırmak ve aracılık etmek’ suçlarından bir dava daha açıldı. Sanıklar dün bir kez daha hakim karşısına çıktı. Duruşmada son sözü sorulan sanık Durak, “Tüm bunların sorumlusu Serkan’dır. Bana uyuşturucu kullandırıp bunları yaptırdı” dedi. Sanıklar, ‘müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak’ suçundan 8’er yıl hapis cezasına çarptırılırken, ‘çocukları fuhşa teşvik ettirmek, yaptırmak ve aracılık yapmak’ suçundan ise beraat etti.