Gündem Tarım ve Orman Bakanı Kirişci: Hedef 2 milyon sahipsiz hayvanı kısırlaştırmak

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci: Hedef 2 milyon sahipsiz hayvanı kısırlaştırmak

Paylaş
Tarım ve Orman Bakanı Kirişci: Hedef 2 milyon sahipsiz hayvanı kısırlaştırmak

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 'Şu ana kadar yerel yönetimlerimizin 200 bin civarında kısırlaştırma yaptıklarını bunun son derece yetersiz kaldığını açık açık görüyoruz. Arzumuz, isteğimiz bu sayının 2 milyona çıkması.' dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Mamak Belediyesi Hayvan Bakımevi’nde düzenlenen, “Sahipsiz Hayvanların Kısırlaştırılması Seferberliği” etkinliğine katıldı.

Haberin Devamı

Kirişci, hem hayvanların sokaklarda zarar gördüğü hem de bu hayvanların saldırısına maruz kalan insanların gündemde olduğu bir dönemden geçildiğini belirtti. Hayvanların çoğalma hızına değinen Kirişci, “Sayılar muhtelif ama sahipsiz hayvan sayısında 10 milyona doğru gidiliyor. Bizim çalışmalarımız çoğalma hızını baskılayacak, bu da kısırlaştırmayla mümkün. Şu ana kadar yerel yönetimlerimizin 200 bin civarında kısırlaştırma yaptıklarını bunun son derece yetersiz kaldığını açık açık görüyoruz. Arzumuz, isteğimiz bu sayının 2 milyona çıkması. Kısırlaştırmayla ilgili çalışmanın 2 milyona çıkması durumunda kısmen baskılanabileceğini ama çok geç kalındığında bu 2 milyon rakamının bile yetersiz kalacağını mutlak suretle görmeliyiz” dedi.

Haberin Devamı
Vahit Kirişci: Hedef 2 milyon sahipsiz hayvanı kısırlaştırmak Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 'Şu ana kadar yerel yönetimlerimizin 200 bin civarında kısırlaştırma yaptıklarını bunun son derece yetersiz kaldığını açık açık görüyoruz. Arzumuz, isteğimiz bu sayının 2 milyona çıkması.' dedi.

 Kirişci, bakanlık olarak yerel yönetimlere barınakların yapılması, rehabilitasyon çalışmaları konusunda maddi destekte bulunduklarını belirterek “Artık batı ülkelerinde olduğu gibi sokaklarda başıboş hayvanların olmadığı varsa bile bu hayvanların rehabilite edildiği, bir şekilde sokakta yaşayan diğer canlılarla huzur içinde yaşadıkları bir ortamın tesis edilmesi hepimizin arzusu” diye konuştu.

FINDIK'I SAHİPLENDİ

Konuşmaların ardından Bakan Kirişci, bakımevinden Golden cinsi “Fındık” isimli bir köpeği sahiplendi. Köpeğin pasaportu Kirişci’ye teslim edildi. Bakımevinde incelemelerde bulunan Kirişci, buradaki köpeklere ilişkin bilgi aldı.