GündemTBMM’de yeni yasama yılı hazırlığı başladı! CHP ve Yeni Parti için de ayrı odalar hazırlanıyor

TBMM’de yeni yasama yılı hazırlığı başladı! CHP ve Yeni Parti için de ayrı odalar hazırlanıyor

TBMM’de yeni yasama yılı hazırlığı başladı! CHP ve Yeni Parti için de ayrı odalar hazırlanıyor

TBMM’de yeni yasama yılı öncesi kapsamlı hazırlık başladı. Milletvekili odalarından kulislere, komisyon salonlarından bilişim altyapısına kadar birçok noktada bakım, tadilat ve yenileme çalışmaları sürerken, CHP ve Yeni Parti için ayrılan odalarda da düzenlemeye gidildi.

TBMM'de 28'inci dönem 4'üncü yasama yılı faaliyetleri 11 Ağustos'ta sona erdi. Yeni yasama dönemi öncesi tatile giren Meclis'te temizlik, tadilat ve bakım işlemleri yapılmaya başlandı. Bu kapsamda TBMM içerisinde ve hizmet binalarında çevre düzenlemesi yapılırken; iktidar ve muhalefet kulisleri, grup toplantı salonları, milletvekili odaları, komisyon toplantı salonları, basın toplantı salonu başta olmak üzere bütün oda ve salonlarda yenileme ve periyodik bakım işlemleri sürüyor.

Haberin Devamı

CHP VE YENİ PARTİ İÇİN AYRI ODALAR DÜZENLENİYOR

Yıprandığı tespit edilen alanlarda, boya ve tadilat işlemleri başladı. Bu kapsamda kulislerde boya ve zemin çalışması sürerken, TBMM Şeref Kapısı merdivenlerinde de işlemler yapılıyor. Lavabolarda da yenileme işlemleri devam ediyor. Ayrıca TBMM bilişim sistemlerinin altyapısında bakım ve işlerlik testleri, sistem odaları ve kurumsal web sayfalarında yük testleri ve güvenlik kontrolleri gerçekleştiriliyor. Diğer taraftan aynı koridordu bulunacak olan CHP ve Yeni Parti için ayrılan odalar için düzenleme işlemleri gerçekleştiriliyor.

MECLİS, 1 EKİM'DE AÇILACAK

1 Ekim'de düzenlenecek tören ile açılacak olan TBMM'de, tören öncesi detaylı temizlik işlemlerinin de yapılması planlanıyor. Başta Genel Kurul salonu olmak üzere şeref holü, kulis koridorları, Atatürk Anıtı, 15 Temmuz Anıtı, koridorlar ve camlar detaylı şekilde temizlenecek. Hazırlıkların açılışa kısa bir süre kala tamamlanması planlanırken; Meclis'in yeni yasama yılına hazır hale getirilmesi öngörülüyor.

Haberin Devamı