Gündem Temmuz ayında neler oldu? Temmuz 2022 medya gündemi! Asgari ücret, çöp evde bulunan çocuk ve İlhan İrem...

Temmuz ayında neler oldu? Temmuz 2022 medya gündemi! Asgari ücret, çöp evde bulunan çocuk ve İlhan İrem...

Paylaş
Temmuz ayında neler oldu? Temmuz 2022 medya gündemi! Asgari ücret, çöp evde bulunan çocuk ve İlhan İrem...

Temmuz ayında ne çok neler konuşuldu? Araştırma sonuçlarına göre Temmuz'da en çok asgari ücret zammını, maymun çiçeği virüsünü, Covid-19'da artan vaka sayılarını, Bursa'da çöp evde bulunan çocuğu ve Türk Pop müziğinin önemli ismi İlhan İrem'in kaybını konuştuk. İşte 1-29 Temmuz tarihleri arasında 15 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalları ve internet haber sitelerinde en çok konuşulan haberlerin listesi...

Temmuz ayında ne çok neler konuşuldu? Medya takip kurumu Ajans Press, medyada en çok konuşulan haber başlıklarını çıkardı. Ajans Press’in 1-29 Temmuz tarihleri arasında 15 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalları ve internet haber sitelerinde en çok haber olan içerikleri çıkardığı araştırmada, ilgili içeriklerde medyaya binlerce haber yansıdı. Yapılan araştırmaya göre Temmuz ayında medyada en fazla içeriği yer alan başlıklar şu şekilde oldu.

Haberin Devamı
  • Konya Şehir Hastanesi’nde bir kişi, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya’yı tabancayla başına ateş ederek öldürdü, saldırgan olayın ardından intihar etti. Türkiye sağlıkta şiddet gerçeğiyle bir kez daha yüzleşti.

Yunak Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan 3 çocuk babası Hacı Mehmet Akçay, 6 Temmuz günü Konya Şehir Hastanesi'nde kardiyoloji uzmanı 2 çocuk babası Dr. Ekrem Karakaya'yı, klinikte ruhsatlı tabancasıyla peş peşe ateş ederek öldürdü. Ardından aynı tabancayla intihar etti. Akçay’ın saldırıyı, 7 Haziran günü kalp krizi geçiren ve kaldırıldığı Konya Şehir Hastanesi'nde 8 Haziran günü anjiyo ameliyatı sonrası yaşamını yitiren annesi Kezban Akçay'ın (58) ölümünden sorumlu tuttuğu için gerçekleştirildiği öne sürüldü.

  • Dünya'nın en büyük elektrikli araç üreticilerinden Tesla, Türkiye'deki ilk hızlı şarj istasyonlarını Bolu'da kurmaya başladı.
  • Türkiye'nin heyecanla beklediği yerli otomobil TOGG, İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki Zorlu Center'da görücüye çıktı.
  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maymun çiçeği virüsünün ilk kez Türkiye'de tespit edildiğini açıklarken, DSÖ maymun çiçeği virüsü için acil durum ilan etti.

Maymun çiçeği virüsü hastalığına dair en kapsamlı rehber yayınlandı! Sağlık Bakanlığı 30 Haziran günü Türkiye’de de 37 yaşında bir hastada maymun çiçeğine rastlandığını açıklamıştı. O tarihten bu yana Bakanlık, ülkede yeni bir vaka açıklaması yapmadı. DSÖ’nün maymun çiçeğini ‘küresel acil durum’ ilan etmesinin ardından Sağlık Bakanlığı da vatandaşlar için bir rehber hazırladı. Maymun Çiçeği (Monkeypox) Rehberi'nde virüslülerle temas halinde ne yapılması gerektiğinden karantina şartlarına kadar detaylı bilgiler yer aldı...

Haberin Devamı
  • Türkiye’de Covid-19 vaka sayıları tırmanışa geçti, günlük vaka sayıları 32 bini aştı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge’nin, Avrupa genelinde yaşanan COVID-19 vaka sayılarında son haftalarda görülen artış dolayısıyla sonbahardan itibaren virüsle mücadelenin iyice zorlaşabileceği uyarısında bulundu.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK Kredi geri ödemelerinde artık herhangi bir enflasyon farkı olmaksızın sadece alınan rakam üzerinden ödeme yapılacağını açıkladı.
  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'dan yapılan açıklamaya göre, dünyaca ünlü seyahat dergisi Travel Andleisure'ın her yıl düzenlediği "Dünyanın En İyi 10 Uluslararası Havalimanı" anketinin ikinci sırasın aİstanbul Havalimanı yerleşti.
  • 6 ay süren Survivor macerasının şampiyonu Nisa Bölükbaşı oldu.

Survivor 2022 All Star şampiyonu Nisa Bölükbaşı oldu, ortalık karıştı. Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı Nisa'nın şampiyonluğunun ardından günlerdir magazin gündeminden düşmüyor. Hal böyle olunca açıklama da gecikmedi. İşte Acun Ilıcalı'dan Survivor ve Nisa açıklaması...

  • Türk pop müziğinin usta isimlerinden İlhan İrem, 67 yaşında hayata veda etti.

Türk pop müziğinin usta isimlerinden İlhan İrem (67) böbrek rahatsızlığı sebebiyle diyaliz tedavisi görüyordu. Sanatçının son zamanlarda durumunun ağırlaştığı, yoğun bakıma alındığı iddia edilmişti. Böbrek yetmezliği teşhisi konulan ve diyaliz tedavisi gören İlhan İrem 28 Temmuz 2022  Perşembe günü hayatını kaybetti.  İlhan İrem, yaklaşık 10 yıl önce verdiği röportajda hayatına dair ilgi çekici detaylar paylaşmıştı. 1980'de Doğu'da iki yıllık askerlik sonrası büyük değişim geçiren ünlü sanatçı, 90'lı yıllarda haksızlıklara tepki olarak içine kapanmış ve yedi yıl inzivada yaşamıştı. 

Haberin Devamı

67 yaşında hayatını kaybeden müzisyen ve söz yazarı İlhan İrem için AKM'de tören düzenlendi. Böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sanatçı İlhan İrem'in Türk bayrağına sarılı cenazesi tören için AKM'ye getirildi. Perşembe günü hayatını kaybeden İrem'in naaşı hayatını kaybettiği hastaneden alındı, İBB zabıta tören taburu tarafından sahneye taşındı. İlhan İrem’in eşi Hansu İrem, eşinin üç vasiyeti olduğunu açıklamıştı. Hansu İrem, "Tabutunun Türk bayrağına sarılmasını istemişti. Atatürk Kültür Merkezi’nde bir tören yapılmasını istiyordu. Bir diğer vasiyeti de Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verilmekti" demişti.

  • Bursa'da kirasını ödemediği gerekçesiyle hakkında dava açılan kadının çöple doldurduğu evin tahliyesi sırasında, kapısı kilitli odada 9 yaşında bir çocuk bulundu.

Bursa'da Kamuran Pınar A.'nın evine giren icra ekipleri çöp dolu evde kilitli tutulan ve 17 kiloya kadar düşen 9 yaşındaki Cem Muhammet A'yı görünce şoke olmuştu. Akdeniz Üniversitesi'ndeki tedavi süreci devam eden ve tek başına yürüyemeyen Muhammet'ten ilk güzel haber geldi. Bursa'da çöp evdeki bir odada bitkin halde bulunan ve ülke gündemine oturan 9 yaşındaki Cem Muhammet'in sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Genel durumu bir miktar daha iyi durumda. 300 gram kilo aldı” dedi. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete ise Muhammet’in bugün kendi başına yürümeye başladığını ifade etti.

Haberin Devamı
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücretin net 5500,35 TL olarak belirlendiğini duyurdu.

BU HABERLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: