Gündem Tokat Havalimanı açıldı mı? Tokat Havalimanı’nda uçuşlar başladı mı? Hangi şehirlere uçak seferi var?

Tokat Havalimanı açıldı mı? Tokat Havalimanı’nda uçuşlar başladı mı? Hangi şehirlere uçak seferi var?

Paylaş
Tokat Havalimanı açıldı mı? Tokat Havalimanı’nda uçuşlar başladı mı? Hangi şehirlere uçak seferi var?

Tokat Havalimanı’nın yapımına 2018 yılında başlanmıştı, yürütülen yoğun çalışmaların ardından müjdeli haber geldi. Açılışı büyük heyecanla beklenen Tokat Havalimanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla hizmete sunulacak. Peki, Tokat Havalimanı’nda uçuşlar başladı mı? Hangi şehirlere uçak seferi var? İşte, yeni havalimanı hakkında detaylar…

Tokat Havalimanı, 550 milyon TL’ye mal olurken, yıllık 2 milyon yolcu kapasitesine sahip olduğu belirtildi. 1995 yılından bu yana bir açılıp bir kapanan eski havalimanının yanına yapılan yeni havalimanının apronu büyük gövdeli uçaklar ve kargo uçakları da dahil olmak üzere 7 uçak park kapasiteli olacak. Türk Hava Yolları da (THY) sosyal medyadan yaptığı açıklamada Tokat Havalimanı’na uçuşların başlayacağını duyurdu…

Haberin Devamı

TOKAT HAVALİMANI AÇILDI MI?

Tokat Havalimanı’nın açılışı 25 Mart Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açıldı.

TOKAT HAVALİMANI NEREDE YAPILDI?

Tokat Havalimanı ilk olarak 1995 yılında Tokat-Turhal kara yolu Pazar kavşağında yapıldı. 2001 yılında bazı sorunlar sebebiyle uçuşlara kapatılan havalimanı 2006'da tekrar hizmet vermeye başladı. Ancak, uçuşlar 2008 yılında durduruldu, 2010'da yeniden başladı. Son olarak uçuşların 2017 yılının Nisan ayında durdurulmasından sonra havalimanı bir daha hizmet vermedi.

Yeni havalimanı ise eski havalimanının yanında 2018 yılında yapılmaya başlandı. Pisti 2 bin 700 metre uzunluğunda olacak yeni havalimanının apronu kargo uçaklarının ve büyük gövdeli uçakların da iniş yapabileceği şekilde planlandı. Aynı zamanda Tokat Havalimanı’nın apronu 7 uçak park kapasiteli olarak yapıldı.

Haberin Devamı

TOKAT HAVALİMANI’NDA UÇUŞLAR BAŞLADI MI?

Türk Hava Yolları’nın (THY) resmi Twitter adresinden yapılan duyuruya göre, İstanbul-Tokat uçuşları 25 Mart 2022 itibariyle haftada 4 sefer olacak şekilde başladı.

✈️25 Mart 2022 itibarıyla haftada dört seferle başlayacak İstanbul - Tokat uçuşlarımızın biletlerine internet sitemiz ve mobil uygulamamızdan ulaşabilirsiniz. Sağlıklı ve güvenli bir uçuş dileriz! #TürkHavaYolları — Türk Hava Yolları (@TK_TR) March 22, 2022

Diğer yandan bir THY markası olan AnadoluJet'in de Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Tokat'a haftada 3 gün sefer düzenleyeceği öğrenildi.

Tokat'taki yeni havalimanına ilk yolcu uçağı indi Tokat'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını gerçekleştireceği havalimanına ilk yolcu uçağı iniş yaptı.