Tokat'ta taşkın riski kritik seviyede: Barajlar doldu, kapaklar açıldı!

Tokat’ta Almus Barajı’nın tamamen dolmasının ardından dolusavaktan bırakılan su miktarı artırıldı. Sivas ve Yozgat’taki barajların da taşkın seviyesine ulaşmasıyla beslenen Yeşilırmak’ta su seviyesi yükselirken, Tokat ve Turhal’da taşkın riski kritik seviyeye çıktı. Çok sayıda köy tahliye edilirken, iki köprü çöktü. Bölgede tedbirler sürüyor.
İHA
Geçtiğimiz yıllarda yaşanan kuraklık ile birçok göl, baraj ve nehir kuruma noktasına gelirken bu yıl mevsim normallerinin üzerinde yağan kar ve aralıksız devam eden yağışlar neredeyse tüm göl ve barajların dolmasına neden oldu.
İKİ KÖPRÜ YIKILDI
Sivas’ın Suşehri ilçesindeki Kılıçkaya ve Yozgat’ın Çekerek ilçesindeki Çekerek barajlarının tamamen dolması nedeniyle kapaklar açılınca, bu iki baraj sularının beslediği Yeşilırmak’ta su seviyesi yükselmişti. Artık su seviyesi ve debinin yükselmesiyle birlikte Tokat’ta ve Turhal ilçesinde taşkın riski oluştu. Günlerdir riske karşı tedbirler alınıyor. Çok sayıda köy ve mahalle tahliye edildi. 2 köprü yıkıldı. Irmak kenarına ve muhtemel su yollarına setler çekildi.
'TAŞKINA NEDEN OLABİLİR'
Yeşilırmak’ın taşmasına neden olacağı ön görülen Almus Barajı da tamamen dolunca geçtiğimiz günden itibaren barajın dolusavakından su tahliyesi başladı. Bölgede devam eden yağışlarla birlikte savaktan bırakılan su miktarı artmaya başladı. 3 milyon ton su kapasiteli, 21 bin hektar alana sahip barajdan tahliye edilen suyun Yeşilırmak’ta taşkına neden olabileceği tahmin ediliyor.
Altında savaş etkisi! Uzmandan bayram sonrası mesajı: 'Beklemede kalın'
GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN’dan tam isabet! Milli füzelerden gururlandıran gelişme
Ankara'da memura 9 gün NATO izni! Tarihi zirve için geri sayım başladı
Rüzgar enerjisi için yatırım hamlesi
Piyasalar kapalıyken ne oldu? Altın ve gümüş yatırımcısına büyük bayram sürprizi





