Gündem Aykut Erdoğdu’nun eşi Tuba Torun ne iş yapıyor? Tuba Torun kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli?

Aykut Erdoğdu’nun eşi Tuba Torun ne iş yapıyor? Tuba Torun kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli?

Paylaş
Aykut Erdoğdu’nun eşi Tuba Torun ne iş yapıyor? Tuba Torun kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli?

Tuba Torun, eşi CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun eski eşinin sosyal medya paylaşımı nedeniyle günün en çok merak edilen isimleri arasına girdi. Paylaşımda; Aykut Erdoğdu’nun henüz Tuba Torun ile evlenmeden önce eski eşi ile yaptığı telefon konuşmasında Torun’un özel hayatına dair kullandığı ifadeler sosyal medyada gündem oldu.  Peki, Tuba Torun kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? Ne iş yapıyor. İşte yanıtı…

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu 25 Nisan 2022 tarihinde ski eşinden boşandı, yaklaşık iki hafta önce de Tuba Torun ile evlendi. Ancak Erdoğdu’nun eski eşi Özge Erdoğdu; yaklaşık 3 buçuk ay önce aldığı ses kaydını sosyal medya hesabında paylaştı. Paylaşımın ardından açıklama yapan Aykut Erdoğdu, Tuba Torun’un olay nedeniyle hastaneye kaldırıldığını açıkladı…

Haberin Devamı

TUBA TORUN KİMDİR?

Tuba Torun 1987 yılında Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. Mersin Mehmet Adnan Özçelik Anadolu Lisesi'nden mezun olan Torun, üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde aldı.

Tuba Torun kurumsal ve uluslararası hukuk gibi çeşitli alanlar olmak üzere Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'nin de avukatlığını yaptı.

Ayrıca Sosyal Haklar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Çocuk Hakları Koordinatörlüğü, Kadın Meclisleri ve Kadın Adayları Destekleme Derneği üyeliği yapan Torun halen CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi olarak da çalışmalarda bulunuyor.

Tuba Torun 2018 genel seçimlerinde CHP İstanbul Milletvekili adayı olmuş fakat seçilememişti.

AYKUT ERDOĞDU KİMDİR?

CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Aykut Erdoğdu, 28 Ağustos 1972 tarihinde Kars'ın Sarıkamış ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Erzurum'da tamamlayan Erdoğdu, 1993 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu.

Haberin Devamı

Yüksek lisansını ABD'de Carnegie Mellon Üniversity'de Kamu Politikaları ve Yönetimi üzerine yapan Erdoğdu; Meclis’e ilk kez 2011 Türkiye genel seçimlerinde 24. Dönem CHP İstanbul 2. Bölge milletvekili olarak girdi. 6 Eylül 2014 tarihinde CHP Parti Meclisi üyesi seçilen Aykut Erdoğdu, 23 Ekim 2014 tarihine Parti Meclisi üyeliğinden istifa etti.

Erdoğdu 25., 26. ve 27 dönem genel seçimlerinde tekrar CHP İstanbul milletvekili olarak meclise girdi.