Gündem Türkiye ile Ermenistan arasındaki 3'üncü görüşme Viyana'da yapıldı

Türkiye ile Ermenistan arasındaki 3'üncü görüşme Viyana'da yapıldı

Paylaş
Türkiye ile Ermenistan arasındaki 3'üncü görüşme Viyana'da yapıldı

Türkiye ve Ermenistan Normalleşme Süreci Özel Temsilcileri Büyükelçi Serdar Kılıç ile Ermenistan Meclis Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan arasındaki üçüncü görüşme Viyana'da gerçekleştirildi.

Taraflar arasındaki üçüncü görüşme Avusturya'nın başkenti Viyana'da başladı. Müzakerelerin Viyana saatiyle 10.30'da başladığı bildirildi.

Haberin Devamı

Türkiye'yi görüşmelerde eski Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç temsil ediyor. Hedef iki ülke arasında tam normalleşmeyi sağlamak. Bu kapsamda sınırların açılması, ticari ilişkilerin yeniden tesis edilmesi gibi konular masada. 

Görüşmelerin ilki Rusya'nın başkenti Moskova'da ikincisi Viyana'da gerçekleşti. Taraflar ilk iki görüşme sonrasında müzakereleri tam normalleşme hedefiyle ön şart olmadan devam ettirme kararı aldı.

İki ülke arasında bu kapsamda 2 Şubat'tan itibaren uçuşlar başladı. Dördüncü buluşmanın iki ülke başkentlerinde gerçekleşme ihtimali bulunuyor. NTV'ye konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Erivan yönetiminin daha cesur olması gerektiğini söylemişti.

DIŞİŞLERİNDEN AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, “Özel Temsilciler, iki ülke arasında bu süreç yoluyla tam normalleşmenin sağlanmasına yönelik daha önce ilan edilen hedefi teyit etmişlerdir. Bu kapsamda, somut görüşleri hakkında samimi ve yapıcı görüş alışverişinde bulunmuşlar ve bu yönde somut ilerleme için atılabilecek olası adımları ele almışlardır. Özel Temsilciler, süreci önkoşulsuz olarak sürdürmeye yönelik uzlaşılarını tekrarlamışlardır” ifadelerine yer verildi.