Gündem Türkiye'den misilleme! ABD'de yaşayan Türkler uyarıldı

Türkiye'den misilleme! ABD'de yaşayan Türkler uyarıldı

Paylaş
Türkiye'den misilleme! ABD'de yaşayan Türkler uyarıldı

Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin CHP mitingiyle ilgili yaptığı uyarının ardından misillemede bulundu. Bakanlık, ABD'de yapılacak geniş katılımlı organizasyonlarla ilgili Türk vatandaşlarını uyararak, Amerikan polisinin gerçek mermi ve elektro şok kullanımı ihtimaline karşı protesto ve gösteri alanlarından uzak durulması çağrısında bulundu.

ABD Büyükelçili, 21 Mayıs Cumartesi günü Maltepe'de düzenlenen CHP mitingiyle ilgili Türkiye'de bulunan ABD vatandaşlarına uyarıda bulunan Ankara'daki Büyükelçiliğe Dışişleri Bakanlığı'ndan misilleme geldi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yayımlanan "ABD’de Yaşayan Vatandaşlarımıza Duyuru" başlıklı mesajda Tük vatandaşlarına ABD polisinin şiddet eylemlerine karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

ABD güvenlik birimleri her ne kadar bu tip organizasyonlarda meydana gelebilecek protesto ve gösteriler için önlem alıyor olsa da, geçmişte yaşanan olaylarda, gerçek mermi kullanıldığı, elektro şok uygulandığı, gazla müdahale edildiği ve şiddet eylemlerinin de yaşandığı unutulmamalıdır. Bu itibarla, kontrol edilmesi zor olan bu tür olaylarda şiddete maruz kalınabileceği ihtimali de dikkate alınarak, gerekli olmadığı sürece büyük gösteri ve organizasyonlardan kaçınılması tavsiye edilmektedir.

Açıklama sonunda olumsuz durumlardan kaçınılması için alınması gereken önlemler şöyle sıralandı:

-Kalabalıklardan kaçınılmalı

-Sade bir profil çizmeleri ve dikkat çekecek davranışlarda bulunulmamalı

Haberin Devamı

-Protesto ve gösteri alanlarından uzak durulmalı

-Yakınlarını bulundukları yerden haberdar edilmeli

-Olabilecek anlık gelişmeler için medya takip edilmeli