Gündem Türkiye’yi dehşete düşüren ‘İnsan Avcısı’! Yıllarca hapiste kaldı, çıkınca yaptığı ilk iş şoke etti

Türkiye’yi dehşete düşüren ‘İnsan Avcısı’! Yıllarca hapiste kaldı, çıkınca yaptığı ilk iş şoke etti

Paylaş
Türkiye’yi dehşete düşüren ‘İnsan Avcısı’! Yıllarca hapiste kaldı, çıkınca yaptığı ilk iş şoke etti

Kayseri’de av malzemesi satan bir dükkanın soyulmasıyla başlayan dehşet zinciri, ‘İnsan Avcısı’ lakaplı Hamdi Kayapınar’ın eseriydi. İlk cinayetini 14 yaşında kardeşini öldürerek işleyen Kayapınar, yıllar sonra hapisten çıktığında bile vahşetten vazgeçemedi. Kayapınar’ın mahkemede verdiği ifadeler ise herkesi şoke etti.

Barış SÖZAL - Posta.com.tr | 1998 yılının mart ayında Kayseri’de av malzemeleri satan bir dükkan soyuldu. Herkes bunun başlangıçta yalnızca bir hırsızlık işi olduğunu düşünmüştü ancak buradan çalınan silah, dehşet dolu bir seri katilin eline geçecekti.

Haberin Devamı

İLK KURBAN: ÖZ KARDEŞİ

Kayseri’de yaşayan Hamdi Kayapınar, henüz 14 yaşında bir çocukken 11 yaşındaki öz kardeşini katletti. 4 buçuk yıl hapis cezasına çarptırılan Kayapınar, 19 yaşında bir genç olarak serbest kaldı. 1998’de av malzemeleri satan bir dükkanın soyulmasına gözleriyle şahitlik eden Kayapınar, buradan çalınan tüfeklerden birini ele geçirmeyi başardı. Kayapınar artık tüm ülkenin yıllarca konuşacağı vahşetleri işlemeye hazırdı.

Kayapınar’ın ilk hedefi sık sık gittiği bir giyim mağazasının sahibiydi. Neden bu kişiyi hedef olarak seçtiğini kendisinden başka kimse bilmiyordu. 30 Mart 1998 gecesi Argıncık’taki evine dönen ev sahibi, başına geleceklerden habersizdi. Arabasını park edip evine doğru yöneldiği esnada tüm mahalle silah sesiyle inledi.

Haberin Devamı

Olay yerinde hayatını kaybeden 46 yaşındaki mağaza sahibinin cansız bedeni sabahın ilk ışıklarıyla yakınlardaki bir su kanalında bulundu. Kurbanın üzerindeki paralar ve saati de çalınmıştı. Tüm şehir günlerce bu cinayeti konuştu.

2 KURBAN YARALI KURTULMAYI BAŞARDI

Bir süre sessiz kalan Kayapınar, 1999 yılının nisan ayında bu sessizliği bozmaya karar verdi. Bu kez hedefini seçmişti. 37 yaşındaki bir kişi, bisikletiyle birlikte evine doğru gidiyordu. Gideceği yere vardığında ise yine tek el silah sesi çevredeki her şeyin sesini bastırdı. Vücuduna isabet eden kurşunun etkisiyle metrelerce savrulan kurban ağır şekilde yaralandı ancak hala hareket edebiliyordu.

Yakınlarda ona saldıran kişinin kendisini izlediği fark etti. Kurbanın ölmediğini gören Kayapınar, kimliğini açık etmemek için hemen olay yerinden kaçtı. Hemen olay yerine gelen polis ekipleri Kayapınar’a ait hiçbir delil bulamadı.

Bisikletli kurbandan 3 gün sonra aynı yerde aynı saatte bu kez 25 yaşındaki genç bir işçi de aynı şekilde saldırıya uğradı. Genç kurban da şanslıydı ve o da yaralı olarak kurtulmayı başardı.

Bölgede oturan halk artık dışarı çıkmaktan korkar olmuştu. Polise neredeyse her gün ihbarlar yağsa da bunlardan da bir sonuç çıkmadı.

POLİSE SALDIRIP YARALADI

Haberin Devamı

Yaralama olaylarından yaklaşık 1 hafta sonra su kanalında 52 yaşında bir erkeğe ait ceset bulundu. Cesedin üzerindeki kıyafetler parçalanmıştı ve kafasında mermi izi vardı. Bölgede aylarca bu olaylar konuşulmaya devam etti. En korkuncu ise saldırganın arkasında hiçbir iz bırakmaması ve yetkililerin onu yakalamaya hiç yaklaşamamış olmasıydı.

Tüm bu korkularla hayat devam ederken ‘İnsan Avcısı’ lakabı verilen Hamdi Kayapınar’ı ilk gören kişi bir polis memuru oldu.

Polis memuru olayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Bir polis aracına ateş edildiği anons edildi. Hemen arabadan inip yaya takibe başladık. Gece karanlığında şahsı gördüm. 'Dur' dedim, dinlemedi. Farklı yönlerden peşinden koştuk. Meğer bir çukura gizlenmiş. Sağımdaki sese dönerken bir tüfeğini ateşledi.

Polis memuru bu saldırıda bacağından vurularak yaralandı. Polise saldıran kişi 20’li yaşlarında bir gençti. 1.60 boylarında ve oldukça zayıftı. Bu olayın ardından emniyet güçleri bölgede nöbet tutmaya başladı. Tüm bu tedbirler cinayetlerin bir anda kesilmesine sebep oldu.

2 YIL BOYUNCA SESSİZ KALDI

Yaklaşık 2 yıl boyunca kayde değer bir olay yaşanmadı. 2000 yılının sonlarına doğru ise yine su kanalında gece bekçisi olarak çalışan bir işçi, ölü olarak bulundu. Katil bu kez silahını yakın mesafeden ateşlemişti. İşçinin üzerindeki paralar ve değerli eşyalar da çalınmıştı. Diğer cinayetler gibi katil yine arkasında hiçbir ipucu bırakmadan sırra kadem bastı.

Haberin Devamı

Kayseri cinayet masası ekipleri, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Ankara'daki merkez binasındaki salonda Kuzey Teksas Üniversitesi Ceza Hukuku Bölüm Başkanı Robert W. Taylor ve meslektaşı Edward Huesken'den seri katil soruşturmalarında izlenecek yöntemler hakkında bilgi aldılar.

Öğrenilen yeni yöntemlerle hemen harekete geçen yetkililer, son iki yılda av tüfeğiyle işlenen beş saldırının yerini haritada işaretledi. 5 saldırı da şehirdeki bir su kanalı boyunca ve 10 kilometrelik bir çizgi dahilinde işlenmişti. Polisler, saldırganın su kanalına yakın bir mahallede oturduğunu ve bölgeyi çok iyi bildiğini anladı. Katilin polisle karşılaşmasından sonra 19 ay boyunca bir cinayet veya saldırı işlenmemişti. Katil belki de 19 ay kadar bölgeden uzaklaşmıştı.

İLK KEZ YAKAYI ELE VERDİ

2001 yılına gelindiğinde ‘İnsan Avcısı’ vahşetine kaldığı yerden devam etmeye başladı. Kömürcülük yapan bir kişiyi yine tüfekle vurarak yaralamıştı. Bu olaydan birkaç gün sonra ise yine kanalın üzerinde 3 kişinin cansız bedeni bulundu. Kurbanların ikisi ensesinden biri de göğsünden vurularak öldürülmüştü.

Haberin Devamı

Diğer tüm cinayetlerden farklı olarak katil bu kez bir hata yapmış, geride bir ipucu bırakmıştı. Boş bir kovan polis memurlarının uzun zamandır ilk kez karşılaştığı önemli bir delil olarak kayıtlara geçti.

Kayseri cinayet masası ekipleri yaptığı çalışmalar sonrasında bir adrese ulaşmayı başardı. Bu adres kanal boyundaki 10 numaralı gecekonduyu gösteriyordu. Gecekondu Kayapınar ailesine aitti. Eve yapılan operasyonda evde bulunanlar gözaltına alındı. Ama bir kişi hariç: Hamdi Kayapınar.

İnsan Avcısı’, ayakkabılarını bile giymeden evden kaçmıştı. Evde yapılan aramada kanlı bir pantolon da bulundu. Polis, delillerle birlikte Kayapınar ailesini de gözaltına alarak emniyete götürdü.

Adli Tıp Kurumu'nun DNA incelemesinde kanın, son cinayette öldürülen kişiye ait olduğunu kesinleştirdi. Ayrıca Hamdi Kayapınar’ın ölümle tehdit ettiği kız kardeşi tüfeğin gömüldüğü yeri gösterdi.

KARAKOLA GİDİP 'BENİ NEDEN ARIYORSUNUZ' DEDİ

Şaşırtıcı olan ertesi gün Hamdi Kayapınar’ın karakola gelip 'Beni neden arıyorsunuz' diye sorması oldu. Boş kovan, kanlı pantolon gibi kanıtlar gösterilip, annesiyle kardeşinin ifadeleri gösterilince her şeyi itiraf edeceğini söyledi.

Cinayetleri neden işlediği sorusuna Hamdi Kayapınar şöyle cevap verdi:

Ailem beni hiç sevmedi. Beni hep horladılar. Küçük kardeşimi daha çok seviyorlardı. Ben de 14 yaşındayken 11 yaşındaki kardeşimi öldürdüm. Sonra 4 buçuk yıl cezaevinde yattım. Bu yüzden okula gidemedim. Psikolojik yapım bozuldu. Toplum da beni dışladı. Bir mesleğim de olmadı. İş aradım ama bulamadım. Babam da beni sürekli aşağılıyordu. Hem ailemden hem de toplumdan öç almak için seri cinayet ve olaylara başladım. Cinayetleri para için işliyordum. Bu işi av olarak değerlendiriyorum. Kurbanlarım av, avların üzerinden çıkan para ve eşyalar da av ganimetimdir. İçimden bir ses, bana çıkıp adam vurmamı söylüyordu. Ben de çıkıp avlanıyordum. Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki evimden, gece av tüfeğimi alarak avlanmak için dışarı çıktım. Konaklar mevkiindeki kanalın yanında içki içen 2 kişiye yaklaşarak ateş edip öldürdüm ve ceplerindeki paralarını aldım. Bu kişileri, daha sonra, kendi arabalarına koyup, Talas'taki çöplüğe attım. Bu sırada beni gören bekçiyi de tanık olmaması için öldürdüm.

 


HAPİSTEN ÇIKTI, TEKRAR CİNAYET İŞLEDİ

Akli dengesinin yerinde olduğu tespit edilen Hamdi Kayapınar'a 5 ayrı cinayetten 5 kez ömür boyu hapis ve toplam 4 yıl hücre cezası ile gasp ve yaralama suçlarından 58 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Ancak 16 yıl hapis yatıp 2017 Şubat ayında cezaevinden tahliye edildi.

Hamdi Kayapınar, tahliye olduktan sonra da içindeki öldürme güdüsüne karşı koyamadı. 2 Ağustos 2018'de bir villada çalışan özel güvenlik görevlisini katleden Kayapınar, olaydan 4 gün sonra da yakalanmıştı.

Mahkeme salonunda izletilen güvenlik kamerası görüntülerini de izlemek istemeyen Hamdi Kayapınar, başını yerden kaldırmadı. Hamdi Kayapınar, 11 Şubat 2019’da görülen karar duruşmasında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.