Gündem TUS sonuçları açıklaması! Bakan duyurdu! ÖSYM bugün...

TUS sonuçları açıklaması! Bakan duyurdu! ÖSYM bugün...

Paylaş
TUS sonuçları açıklaması! Bakan duyurdu! ÖSYM bugün...

TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) sonuçlarıyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi. Bakan Koca, ÖSYM tarafından TUS sonuçlarının bugün açıklanabilecekğini belirtti. Koca, 'Bugün ÖSYM tarafından açıklanabileceğini söylemek istiyorum. 11 bin 500'e yakın uzmanlık öğrencisi kadrosu açılmış olacak.' dedi.

Bakan Koca, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Salgın her geçen gün gündemimizden çıkmaya başladı. Son bir buçuk yıldan bu yana en düşük olan düzeye geldi. Dün 17 vatandaşımız hayatını kaybetti. Vefat edenlerde kronik bir hastalığı olmayan bir hastamızın olmadığını söyleyebilirim. 65 yaş üstü kronik hastalığı olanların kendilerini korumaları, kişisel tedbirlerini almaları önemli. Herkesin hatırlatma dozları önemli. Kısıtlamaların değil, kişisel tedbirlerin olduğu bir döneme giriyoruz.

TUS sonuçları açıklaması! Bakan duyurdu! Türkiye'deki korona virüsteki düşüşün altını çizen ve salgının her geçen gün gündemden çıkmaya başladığını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çarşamba günü yapılacak olan Bilim Kurulu toplantısına işaret etti. Ayrıca, Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) sonuçlarının da bugün açıklanacağını ifade eden Koca, "Bugün ÖSYM tarafından açıklanabileceğini söylemek istiyorum. 11 bin 500'e yakın uzmanlık öğrenci kadrosu açılmış olacak" dedi.

UZMANLIK SINAVI

Uzmanlık sınavı genelde kontenjanlar açıklandığında açıklanmış oluyor idi. Bu yıl Sağlık Bakanlığı kadrolarının üzerindeki adaletsiz bir durumu düzenlemek üzere bildiğiniz gibi Meclisimizden bir kanun geçti. Doğrusu biz o yasanın geçmesini bekledik. ÖSYM'ye daha önceden zaten bildirmiştik. Bugün ÖSYM tarafından açıklanabileceğini söylemek istiyorum. 11 bin 500'e yakın uzmanlık öğrencisi kadrosu açılmış olacak.

Haberin Devamı

3 AŞI ÇALIŞMASI

Daha önce çağrıya çıktığımız 3 aşımız oldu. Hepatit A, su çiçeği ve kuduz. Son noktaya gelmiş durumdayız. Hücreden itibaren bu 3 aşıda üretilmiş olacak.

KORONAVİRÜS SALGININDA BURSA'DA SON DURUM

Bursa'da son 1.5 yılın son rakamlarına eriştik. Vefat edenlerin ek hastalığı olanlar olduğunu belirtmek isterim."