Gündem Ümitcan Uygun, Esra Hankulu'nun ölümüyle ilgili hapis cezasına çarptırıldı!

Ümitcan Uygun, Esra Hankulu'nun ölümüyle ilgili hapis cezasına çarptırıldı!

Paylaş
Ümitcan Uygun, Esra Hankulu'nun ölümüyle ilgili hapis cezasına çarptırıldı!

Esra Hankulu'nun Ümitcan Uygun'un evinde ölü bulunmasıyla ilgili Uygun'un cezası belli oldu. Ümitcan Uygun 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ümitcan Uygun'la geçirdiği gece sonrası evinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Esra Hankulu davasında karar çıktı. Uygun, 'neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama' suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Esra Hankulu, Mamak ilçesi Akdere Mahallesi’nde yalnız yaşadığı evinde 5 Ağustos'ta ölü bulundu. Hankulu ile geceyi evde geçiren ve gözaltına alınan arkadaşları Dilan C. ile Furkan G., kamuoyunda 'Aleyna Çakır' olarak bilinen Sema Esen’in ölümüyle ilgili soruşturmada şüpheli olan Ümitcan Uygun'un da geceyi evde geçirdiğini söyledi. Bunun üzerine Ümitcan Uygun da gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Uygun, 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı, Furkan G. ile Dilan C. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Esra'nın ölümünde Ümitcan Uygun'a 10 yıl hapis cezası Ankara'da 'Aleyna Çakır' olarak bilinen Sema Esen’in ölümüyle ilgili soruşturmada şüpheli olan Ümitcan Uygun (28), Esra Hankulu'nun (25) evinde ölü bulunmasıyla ilgili tutuklu yargılandığı davada, 'neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama' suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kararda takdir indirimi uygulanmadı.

UYUŞTURUCU VE İÇ KANAMA

Soruşturma kapsamında Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderilen kan örneklerinin incelenmesi sonucu hazırlanan raporda Hankulu ile evde bulunan Ümitcan Uygun, Furkan G. ile Dilan C.’nin kanında uyuşturucu madde tespit edildi.

Haberin Devamı

İstanbul Adli Tıp Kurumunca hazırlanan raporda ise Esra Hankulu’nun künt kafa travması sonrası meydana gelen iç kanama sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara ve İstanbul Adli Tıp Kurumlarının raporlarının ardından soruşturmayı tamamladı.

Ankara 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede ifadelerine yer verilen şüpheliler, Hankulu'ya yönelik bir eylemlerinin olmadığını, ölümüne ilişkin ise bilgilerinin bulunmadığını ifade etti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ

İddianamede sanık Ümitcan Uygun'un Esra Hankulu'yu öldürdüğü, diğer 2 sanık ise suç delillerini kararttıklarına vurgu yapıldı. Ümitcan Uygun için 'kendisini savunamayacak durumdaki kişiyi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Furkan G. ve Dilan C. için ise 'suç delillerini gizlemek' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

ÜMİTCAN UYGUN'A VERİLEN CEZA

Ümitcan Uygun, davada 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.