Gündem Ünal Somuncu hayatını kaybetti!

Ünal Somuncu hayatını kaybetti!

Paylaş
Ünal Somuncu hayatını kaybetti!

Kızılay eski genel müdürü Ünal Somuncu, hayatını kaybetti. 97 yaşındaki Ünal Somuncu'nun cenazesi bugün kılınacak cenaze namazının ardından Kilyos Kabristanı'ndaki aile mezarlığına defnedilecek.

Kızılay eski genel müdürü Ünal Somuncu, önceki gün 97 yaşında hayatını kaybetti. Somuncu'nun cenazesi, bugün İstanbul Fatih Camii'nde cuma namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kilyos Kabristanı'ndaki aile mezarlığına defnedilecek.

Haberin Devamı

28 Ocak 1925'te Ankara’da dünyaya gelen Ünal Somuncu, 1957'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. 1960'lı yıllarda Dışişleri Bakanlığı bünyesinde çalışan Somuncu, 1971'de üstlendiği Türkiye Kızılay Derneği Genel Müdürlüğü görevini 1996'ya kadar sürdürdü. 1997-1998 yıllarında Türkiye İşbirliği ve Kalkınma Ajansı’nın (TİKA) Özbekistan ve Kırım Temsilcisi olan Somuncu, 1998-2006 yılları arasında da Türkiye Eğitim Vakfı (TEV) Genel Müdürlüğü görevini yaptı.

Bulgaristan göçü, İran-Irak Savaşı, Körfez savaşları, Kuzey Irak operasyonları, ulusal ve bölgesel deprem ve sair doğal afetlerde insani yardım operasyonları yöneten Somuncu, buhran yöneticiliği, ulusal kurumlar ve uluslararası örgütlerarası eşgüdüm, savaş esirleri teatisinde arabuluculuk ve iyi niyet elçiliği hizmetleri sundu, UNHCR, UNESCO ve UNICEF projelerinde danışmanlık görevinde bulundu.

Haberin Devamı