Gündem Valilik yasaklarına itiraz reddedildi! Sahne sökülüyor

Valilik yasaklarına itiraz reddedildi! Sahne sökülüyor

Paylaş
Valilik yasaklarına itiraz reddedildi! Sahne sökülüyor

Eskişehir Valiliği’nin etkinlikleri 15 gün süreyle yasaklamasına ilişkin, kentte 12-15 Mayıs tarihleri arasında müzik festivalini yapmayı planlayan organizasyon şirketinin İdare Mahkemesi’ne yaptığı başvuru kabul edilmedi.

Eskişehir Valiliği, açık alanlarda yapılması düşünülen her türlü yürüyüş, oturma eylemi, stant, çadır kurma, afiş, pankart asma, konser, şenlik ve festival gibi etkinliklerin 10 Mayıs itibariyle 15 günlüğüne yasaklandığını açıkladı. Valiliğinden internet sitesinden yasaklamaya ilişkin açıklamada, kararın Eskişehir’in huzur ortamı, kamu güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin, genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

Valiliğin yasak kararı kentte 12-15 Mayıs tarihleri arasında yapılması planlanan müzik festivalini de etkiledi. Organizasyon şirketi avukatları aracılığıyla valilik kararının iptal edilmesi talebiyle Eskişehir İdare Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.

İTİRAZ KABUL EDİLMEDİ

İdare Mahkemesi gündemine aldığı taleple ilgili Eskişehir Valiliği’nden yasaklara ilişkin savunma yazısı istedi. Bugün savunma yazısıyla birlikte dosyayı yeniden görüşen mahkeme, valilik yasaklarını haklı bularak, iptal kararına itirazı kabul etmedi.

SAHNE SÖKÜLÜYOR

Organizasyon şirketi tarafından aralarında Teoman, Can Bonomo, Haluk Levent, Levent Yüksel, Emre Aydın, Hayko Cepkin, Gazapizm ve Yeni Türkü gibi sanatçıların sahne alacağı platform için kurulum çalışmaları devam ediyordu. İdare Mahkemesi’nin kararıyla birlikte sahnenin söküm işlemlerine başlandı.

Haberin Devamı

FİRMA, YENİ TARİH BELİRLEDİ

Eskişehir’de 12-15 Mayıs tarihleri arasında müzik festivalini yapmayı planlayan organizasyon şirketi, etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklamasına ilişkin İdare Mahkemesi’ne yaptığı başvuru kabul edilmemesi üzerine yeni tarih belirlendiğini açıkladı.

Şu ana kadar satılan biletlerin 9-12 Haziran’da yapılacak festival içinde geçerli olduğu belirtilen açıklamada, "Eskişehir Valilik makamının aldığı 15 günlük konser ve festival yasaklama kararına ilişkin yürütmeyi durdurma talebimiz yine benzer sebeple reddedildi. Alınan bu yasak kararıyla gerçekleşmesi planlanan, ‘Anadolufest’ adlı festival organizasyonumuz iptal edilmişti.

Bu nedenle festival, Eskişehir Valiliği’nin belirttiği 15 günlük yasağın sona erdiği tarihten sonraki bir zaman dilimine; 9-12 Haziran tarihleri arasına ertelenmiştir. Yaşanılan ve yaşatılan mağduriyet için üzgünüz. Festivalin yeni tarihlerinde alınan tüm biletler geçerlidir. Katılama müsait olmayacak değerli dinleyicilerimin bilet iadesi aldığı kanal üzerinden yapılacaktır” denildi.

Festival için bugüne kadar 10 binin üzerinde bilet satıldığı açıklanmıştı.