Gündem Yapmayın bunu! Felakete davetiye çıkarıyorlar

Yapmayın bunu! Felakete davetiye çıkarıyorlar

Paylaş
Yapmayın bunu! Felakete davetiye çıkarıyorlar

Erzurum Palandöken’de daha birkaç gün önce iki üniversiteli genç kızın canına mal olan karayolunda, kazaların yaşandığı noktada üst geçit olmasına rağmen kimse dinlemiyor. Yayalar hızla seyreden araçlara aldırmaksızın, yeni felaketlere davetiye çıkarıyor.

Yakutiye ile Palandöken ilçelerini birbirinden ayıran ve çoğunlukla Atatürk Üniversitesi öğrencisinin kullandığı karayolunda her yıl meydana gelen ölümlü trafik kazalarına rağmen üst geçidi kullananların sayısı çok az. 300 metre ara ile iki üst geçit var ama çoğunlukla yayalar arabaların arasından slalom yaparak karşıya geçiyor.

Haberin Devamı
Üst geçidi kullanmayıp, ölümü göze alıyorlar Erzurum'da merkez Yakutiye ile Palandöken ilçelerini birbirinden ayıran ve çoğunlukla Atatürk Üniversitesi öğrencisinin kullandığı kara yolunda meydana gelen ölümlü trafik kazalarına rağmen üst geçidi kullanan sayısı çok az.

BARiYER KONULMALI

“Neden üst geçidi kullanmıyorsunuz?” sorusuna yayalar, “Buralı değilim”, “Derse geç kaldım”, “Dalgınlığıma geldi”, “Dikkatliydim”, “Üşendim” gibi bahaneler üretiyor. Bölge esnafı ise yolda, karşı tarafa geçilmeyecek şekilde bariyer ya da korkulukla önlem alınması gerektiğini söylüyor.

Daha birkaç gün önceki kazada sosyoloji son sınıf öğrencileri Zeynep Bağrıyanık ile Nezahat Tanas’ın ölümleri sanki unutulmuş.