Gündem Yeni askerlik sistemi ne zaman yürürlüğe girecek? Yeni askerlik sisteminde son durum ne? Askerlik düşecek mi?

Yeni askerlik sistemi ne zaman yürürlüğe girecek? Yeni askerlik sisteminde son durum ne? Askerlik düşecek mi?

Paylaş
Yeni askerlik sistemi ne zaman yürürlüğe girecek? Yeni askerlik sisteminde son durum ne? Askerlik düşecek mi?

Tek tip askerlik olarak bilinen yeni askerlik sistemi ile ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Vatani görevini yapanlar ve asker adayları internette sıklıkla “Yeni askerlik sistemi ne zaman yürürlüğe girecek?” “Yeni askerlik sisteminde son durum ne?” “Askerlik düşecek mi?” sorularını aratıyor. İşte yeni askerlik sistemi ile ilgili son açıklamalar…

Yeni askerlik sistemi silahaltındaki ve askere alınacak adaylar tarafından merak ediliyor. İnternette sıklıkla “Yeni askerlik sistemi ne zaman yürürlüğe girecek?” “Yeni askerlik sisteminde son durum ne?” “Askerlik düşecek mi?” soruları aratılıyor. İşte yeni askerlik sistemi ile ilgili son gelişmeler…

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanlığında bilgilendirme toplantısında açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı Cari İşlem Şube Müdürü Muhabere Albay Tamer Zincir yeni askerlik sistemine ilişkin çalışmalara değindi.

"Yeni askerlik sistemi çalışmaları kapsamında diğer bakanlıklarla sürdürülen koordineli çalışmalarda son aşamaya gelinmiştir. Amacımız özellikle gençlerimizi yakinen ilgilendiren bu konunun Sayın Cumhurbaşkanımızın onayını müteakip en kısa sürede yasalaşmasıdır" dedi.

AKAR: “ÇALIŞMALAR TAMAMLANMAK ÜZERE”

Konu ile ilgili konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni sistemin yasalaşma tarihi ile ilgili önemli ipuçlarını verdi. Milli Savunma Bakanı Akar, yeni askerlik sistemine ilişkin çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Yeni askerlik sistemine ilişkin çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirten Bakan Akar, "Hiçbir zaman hiç kimsenin önü tıkanmıyor. Er olarak başlayacak genç arkadaşlarımız, uzman olacak, kriterleri yerine getirdiği zaman astsubay olacak diğer kriterleri yerine getirince subay olacak sonrasında general olacak. Hiçbir engel yok. Önemli olan bireyin çalışması, kendini geliştirmesi ve katkısı yani performansı." dedi.

"Etrafımızdaki belirsizliklerin doğurduğu tehdit ve tehlikelere karşı her an harekata hazır olmamız lazım." diyen Akar, buna göre eğitimlerin yapılmasının, silah ve araç, gereç tedarikinin önemine değindi. Bu kapsamda TSK'nin yoğun mesai içinde olduğunu dile getiren Akar, sivil memurların özlük haklarında yapılan iyileştirilmelere ilişkin de bilgi verdi.

Sivil memurların özlük haklarında yapılan iyileştirmeler şöyle:

"Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak görev yapan personele milli savunma/silahlı kuvvetler uzmanı kadrolarına atanmasına imkan sağlandı. Sınır ötesindeki görevlere katılanlara tazminat ödenmesine imkan tanındı, sivil personelin lojmanlardan faydalanma oranları artırıldı. Bununla birlikte sivil devlet memurlarına 'sivil memur tazminatı' verilmesine, kuvvet komutanlıklarında çalışan devlet memurlarından silahlı kuvvetler uzmanı alınmasına, fazla mesai nedeniyle ücret ödenmesi veya idari izin verilmesi ile KKTC'de görevli devlet memurlarının ada tazminatının artırılmasına yönelik çalışmalar ise sürüyor."

Haberin Devamı

MHP’DEN ASKERLİK DÜZENLEMESİ İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRME

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, yeni askerlik kanunu hakkında ise şunları söyledi:

"Tek tip askerlik sistemi getiriliyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bedelliydi, değildi, sözleşmeliydi, sözleşmeli değildi tartışmalarını giderecek. En alt kademeden, erinden generaline kadar tüm süreçlerde yükselme hakkını, imkanını sağlayacak. Liyakat, kariyere, ehliyete, daha fazla imkan veren sistem olarak biz de MHP olarak bu kanuna katkı sağlayacağız" dedi.

İŞTE TBMM’NİN BU HAFTAKİ GÜNDEMİ

TBMM, 31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçim nedeniyle verdiği iki aylık aranın ardından bu hafta çalışmalarına tekrar başlayacak. TBMM Genel Kurulu, 24 Şubat Pazar günü ara verdiği çalışmalarına 30 Nisan Salı günü başlıyor. Meclisin bu haftaki gündeminde uluslararası anlaşmalar bulunuyor. Türkiye ile çeşitli ülkeler arasında imzalanan uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun teklifleri, Genel Kurulda görüşülecek. Genel Kurul, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün resmi tatil olması nedeniyle çarşamba günü çalışmalarına ara verecek.

Haberin Devamı