Gündem Yeni SGK Başkanı Kürşad Arat kimdir? Kürşat Arat, kaç yaşında, nereli ve hangi görevlerde bulundu?

Yeni SGK Başkanı Kürşad Arat kimdir? Kürşat Arat, kaç yaşında, nereli ve hangi görevlerde bulundu?

Paylaş
Yeni SGK Başkanı Kürşad Arat kimdir? Kürşat Arat, kaç yaşında, nereli ve hangi görevlerde bulundu?

Yeni SGK Başkanı Kürşad Arat, görevi vekaleten yürüten Cevdet Ceyhan’ın yerine atandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda müsteşar olarak görev yapan Kürşad Arat’ın yeni Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı olmasının ardından ‘Kürşat Arat, kaç yaşında, nereli ve hangi görevlerde bulundu?’ soruları da yoğunluk kazandı…

Yeni SGK Başkanı Kürşad Arat bugün pek çok kişi tarafından möerak edilen bir isim haline geldi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Kürşad Arat, yüksek lisansını University of San Francisco’da İşletme-Finans üzerine tamamlamıştı. İşte Merkez Bankası’nda önemli görevlerde bulunan ve ODTÜ’de öğretim üyesi olarak ders veren Yeni SGK Başkanı Kürşad Arat’ın kariyeri ve biyografisi…

Haberin Devamı

YENİ SGK BAŞKANI KÜRŞAD ARAT KİMDİR?

Kürşad Arat, 1971 yılında Balıkesir'de dünyaya geldi. 1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını ise 1995 yılında University of San Francisco'dan İşletme-Finans dalında tamamladı. Askerlik 1996 yılında kısa dönem olarak yapan Kürşad Arat 1997 yılından itibaren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda çalışmaya başladı.

İletişim ve Dış İlişkiler, Piyasalar, Bankacılık ve Finansal Kuruluşlar Genel Müdürlüklerinde ve Merkez Bankası Frankfurt Temsilciliğinde uzman, uzman yardımcısı, kıdemli temsilcilik memuru ve müdür yardımcısı kadrolarında 18 sene boyunca çalıştı. Bu dönem boyunca, Dünya Bankası, G-20, BIS, IMF, İslam Kalkınma Bankası ve OECD toplantılarında Bankayı temsil etmiş, 2012 yılında TBMM Dilekçe Komisyonu "Dövize Endeksli Konut Kredisi Mağdurları" komisyonunda görev aldı.

Haberin Devamı

2013-2015 yılları arasında hükümetler arası programın yürütülmesinde KKTC teknik heyetinde teknik heyet üyesi ve programın 4'üncü gözden geçirmesinde mali sektör başkanı olarak görev yaptı.

Merkez Bankasındaki görevi sırasında; Türk-Rus Hükümetler Arası Karma Ekonomik Komisyonu altında kurulan Türk-Rus Bankacılık ve Finans Alanında İş birliği Çalışma Grubu, Karadeniz Ekonomik İş birliği Örgütü Bankacılık ve Finans Çalışma Grubu üyesi olarak çalıştı.

Ayrıca, Çin Halk Cumhuriyeti ve Pakistan ile imzalanan para takası anlaşmaları ve yerel paralar ile ticaret çalışma gruplarında görev alan Arat, Aralık 2015-Ağustos 2016 arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Bakan Danışmanı olarak çalıştı.

2006 yılından itibaren ise ODTÜ İşletme Bölümünde, yarı zamanlı öğretim üyesi olarak ders vermektedir.

Halen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapan Arat, 06.12.2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Bakanlık temsilcisi olarak Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı.

Kürşad Arat, evli ve 2 çocuk babasıdır.