Gündem YSK İYİ Parti'yle ilgili iddiaları yalanladı

YSK İYİ Parti'yle ilgili iddiaları yalanladı

Paylaş
YSK İYİ Parti'yle ilgili iddiaları yalanladı

İYİ Parti'nin 24 Haziran 2018'de yapılacak seçimlere giremeyeceğine dair sosyal medyada yayımlanan belge, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) internet sitesinden yapılan yazılı açıklama ile yalanlandı

Erken seçim kararı sonrası İYİ Parti'nin seçime girip giremeyeceği tartışma konusu olurken, sosyal medyada yayımlayan bir belge ortalığı karıştırdı.

YSK’dan sızdırıldığı iddia edilen belgede, 'İYİ Parti'nin 24 Haziran 2018’de gerçekleşmesi planlanan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilli Genel Seçimleri’ne katılması Siyasi Partiler Kanunu 36’ncı maddesi ve 2298 sayılı yasa uyarınca uygun görülmemektedir" ifadelerine yer verildi.


'HERHANGİ BİR YAZI YAZILMAMIŞTIR'


Bunun üzerine YSK’nın resmi internet sitesinden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Sosyal medyada, Adalet Bakanlığı'na hitaben İYİ Parti’nin seçime katılıp katılamayacağına ilişkin Sadi Güven imzalı bir yazı dolaşmaktadır. Başkanlığımızca Adalet Bakanlığı'na bu konuda herhangi bir yazı yazılmamıştır.


Erken seçim kararı sonrası Meral Akşener’in partisi İYİ Parti’nin seçime girip giremeyeceğine tartışma konusu olurken, sosyal medyada ortaya çıkan bir belge kafaları karıştırmıştı.

İşte o belge:

'HERKES AYAĞINI DENK ALSIN'


MHP lideri Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimleri 24 Haziran 2018'de yapma kararı aldıklarını açıklanmıştı.

Bu açıklamanın ardından İYİ Parti'nin seçimlere girip giremeyeceği soruları akıllara geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Akşener, 'İYİ Parti 10 Haziran itibariyle seçime girmeye hazırdır. Herkes ayağını denk alsın' demişti.

Son Dakika... Türkiye erken seçime gidiyor! İYİ Parti seçime girebilecek mi? Meral Akşener açıkladı


İYİ Parti seçimlere girebilecek mi? İşte YSK'dan sızdırıldığı iddia edilen belge


DHA