Gündem Yurtta pijamalı protesto

Yurtta pijamalı protesto

Paylaş
Yurtta pijamalı protesto

Zonguldak'ta, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtta kalan kız öğrenciler, binada yaşanan kalorifer ve su arızaları ile yemek, yatak gibi sorunları gece yarısı pijamalarıyla dışarıya çıkıp protesto etti

Yurtta kalan Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri, saat 23.30 sıralarında dışarıya çıkarak yurt önünde eylem yaptı. Binada sık sık kalorifer ve su arızaları yaşandığını, internetin olmadığını, yemekhanenin yetersiz kaldığını, yatakların eski ve pis olduğunu, fişle kantinden yiyecek alamadıklarını ileri süren öğrenciler, alkış ve sloganlarla tepki gösterdi.

Haberin Devamı

'MÜŞTERİ DEĞİL ÖĞRENCİYİZ'

Bir öğrenci, "Hergün sularımız kesiliyor. Kaloriferler yanmıyor. Yataklarımız 15-20 senelik. Dolaplar eski. Yurt çok pis. 300 kişi var ama 50 kişilik yemek çıkıyor" diyerek tepkisini dile getirdi. Bir kısmı binanın önüne, bir kısmı da pencerelere çıkarak, ’Müşteri değil öğrenciyiz’ sloganları atan öğrencilere, çevredeki evlerde kalan bazı arkadaşları da destek verdi.

Yurt sorumlusu Hatice Gökçen ve diğer görevliler, tadilatın ardından 2 ay önce hizmete giren binadaki sorunların çözümü için çalıştıklarını belirterek öğrencileri eylemlerini sonlandırmalarını istedi. Hatice Gökçen, kaloriferdeki arızanın giderilmesi için dün akşamdan bu yana çalışıldığını, yeni 300 yatağın da geldiğini ve eskileriyle değiştirileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Sorunlarının bir an önce çözülmesini isteyen öğrenciler, bir süre daha sloganlarla tepki gösterdikten sonra eylemi bitirerek binaya girdi. Yurt önünde önlem alan polis ekiplerinin uyarısıyla diğer öğrenciler de bina önünden ayrılarak evlerine gitti.

DHA