GündemZırhlı araç takla attı, altınlar buhar oldu! Kuyumculara 'seri numara' uyarısı

Zırhlı araç takla attı, altınlar buhar oldu! Kuyumculara 'seri numara' uyarısı

Zırhlı araç takla attı, altınlar buhar oldu! Kuyumculara 'seri numara' uyarısı

Bursa'nın Kestel ilçesinden kuyumculara dağıtılmak üzere yola çıkan zırhlı araç, Karacabey yakınlarında lastiğinin patlaması sonucu şarampole yuvarlandı. İçerisinde 3 kişinin bulunduğu zırhlı aracın takla attığı kazada can kaybı yaşanmazken, yapılan sayımda her biri birer kilogram ağırlığında olan 11 adet külçe altının kayıp olduğu belirlendi. Jandarma ekipleri dedektörlerle otobanda arama yaparken, çalınma ihtimaline karşı kayıp altınların seri numaraları tüm kuyumcu esnafıyla paylaşıldı.

20 Ocak günü saat 23.30 sıralarında İstanbul-İzmir otoyolunun Karacabey mevkisinde meydana gelen olayda, Bursa’nın Kestel ilçesindeki bir imalathaneden aldıkları yüklü miktardaki külçe altınları çevre illerdeki kuyumculara teslim etmek için yola çıkan E.Ö. (21), R.T. (30) ve V.T. (48), zırhlı araçla seyir halindeyken büyük bir facianın eşiğinden döndü.

Haberin Devamı

İddiaya göre, aracın lastiğinin aniden patlaması sonucu direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü E.Ö., zırhlı aracın kontrolünü sağlayamadı. Yol kenarına savrulan ağır vasıta araç, takla atarak durabildi. Kazada araçtaki 3 kişi hafif yaralanırken, otoyol adeta bir olay yerine dönüştü.

DEDEKTÖRLERLE ADIM ADIM ARAMA YAPILIYOR

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, güvenlik güçleri araçtaki değerli kargonun güvenliğini sağlamak için koruma kalkanı oluşturdu. Ancak araç içerisinde ve çevresinde yapılan detaylı sayımda, sevkiyatı yapılan altınlardan 11 tanesinin yerinde olmadığı tespit edildi.

Toplamda 11 kilogramı bulan kayıp altınlar için jandarma ekipleri bölgeyi abluka altına aldı. Yol kenarı, refüjler ve çalılık alanlar metal dedektörlerle didik didik aranırken, külçelerin takla atmanın şiddetiyle uzağa fırlamış olabileceği ya da kaza anındaki kargaşadan yararlanılarak alınmış olabileceği ihtimalleri üzerinde duruluyor.

Haberin Devamı

Zırhlı araç takla attı, altınlar buhar oldu Kuyumculara seri numara uyarısı
(Temsili fotoğraf)

KUYUMCULARA "SERİ NUMARASI" ALARMI

Kaybolan altınların piyasa değerinin milyonlarca lirayı bulması üzerine firma yetkilileri ve güvenlik güçleri acil önlem planını devreye soktu. Kayıp olan 11 külçe altına ait özel seri numaraları, Bursa ve çevre iller başta olmak üzere ülke genelindeki kuyumcu odalarına ve döviz bürolarına bildirildi.

Firma yetkilileri, bu seri numaralarına sahip altınların bozdurulmak istenmesi durumunda derhal emniyet güçlerine haber verilmesini talep etti. Otoyoldaki "altın arama" çalışmaları devam ederken, kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.